Taalvirtuoos Pieter Jouke in De Kroon…

by redactie on 28 oktober 2020

in Waddinxveen

In zijn nieuwe programma Laars Lappen trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Zaterdag 7 november staat hij in De Kroon in Waddinxveen. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept je uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in. Allergie informatie: De voorstelling bevat humor, woordspelingen, meta-humor, emotie-opwekkende teksten en mogelijk sporen van een mening en muziek.

Volgens het NRC is Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn. Zijn associaties zijn geestig en vindingrijk. Pieter Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en excelleerde op de buis bij het one-liners gezelschap van Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s, zoals De Taalstaat en Zondag met Lubach. Jouke is één van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

De voorstellingen zijn try-outs en beginnen om half acht en om kwart over negen. De toegangsprijs is 20 euro, inclusief drankje.