De Kroon…

by redactie on 6 oktober 2020

in Waddinxveen

Sjaak Bral luidt oudjaar uit…
Sjaak Bral luidt met Vaarwel alvast het oude jaar uit. Zijn oudejaarsconference staat dit jaar, hoe kan het anders, in het teken van de coronacrisis. De try-outs zijn zaterdag 17 oktober om half acht en om kwart over negen in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen.
‘Een onwerkelijke tijd’, in de woorden van Sjaak. Hoe vat je de achtbaan samen waarin wij met z’n allen in 2020 zaten? Door een heerlijke avond vol herkenning, met de gulle lach en een oprechte traan. Laat dat maar aan Sjaak Bral over. De meester van het actuele cabaret, al 24 jaar. De grappen van Bral zijn pienter en behendig samengebonden, zijn liedjes raken meer dan ooit. De toegangsprijs is 20 euro, inclusief drankje.

Geliefde Downton Abbey in De Kroon…
De film Downton Abbey, gebaseerd op het populaire gelijknamige Britse tv-programma is woensdagavond 14 oktober te zien in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Voor wie de personages mist….
De geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel bereiden zich ditmaal voor op het belangrijkste moment in hun leven: een bezoek van de koning en koningin van Engeland. Schandaal, romantiek en intriges, die dit bezoek met zich meebrengen, doen de toekomst van Downton wankelen.
De film begint om kwart over acht en de toegangsprijs is zeven euro.

De zigeuners komen…
De zigeuners komen. In Cultuurhuys De Kroon op zondagmiddag 18 oktober! Let’s be Gypsies je kent ze wel… die jongens in die scherp gesneden pakken. Gevaarlijke viool-, bas- en gitaarkoffers. Ramvol gypsy jazz. Zonder bonnetjes of zegels, maar met de geur van een kampvuur. Met zang van Roy de Rijke (gitaar) en Erik Koning (viool), Ton Voskuilen op contrabas en Mike van Leeuwen op slaggitaar. Wordt dat een feest…
Let’s Be Gypsies laat met spetterend nieuwe en fluisterzachte arrangementen van de muziek van Django Reinhardt horen hoe actueel en relevant de traditie is, ook in eigen composities. En reken maar dat Roy met zijn razende gitaarsolo’s de band tot het uiterste drijft. Kom luisteren naar de verhalen! Binnenkort verschijnt het nieuwe album dat met Mozes Rosenberg is opgenomen.
Het muziekspektakel begint om drie uur en de toegangsprijs is 18,50 euro.