Bibliotheek helpt bij donorregistratie…

by redactie on 29 september 2020

in Waddinxveen

Sinds 1 juli 2020 staat iedereen vanaf 18 jaar in het nieuwe Donorregister. In het Donorregister vult u in of u na uw overlijden wel of geen organen en weefsels aan een patiënt wilt geven. Het is belangrijk dat iedereen op de website donorregister.nl invult wat zijn of haar keuze is. Niet invullen betekent automatisch ‘geen bezwaar’
In Waddinxveen krijgt iedereen in oktober die zijn of haar keuze niet heeft ingevuld in het Donorregister een brief ter herinnering, in het voorjaar van 2021 volgt nog een brief. Wie na twee brieven nog geen keuze heeft ingevuld, wordt geregistreerd met ‘geen bezwaar’ tegen donatie van organen of weefsels. Dit geldt voor iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder die ingeschreven staat bij een gemeente.

Hulp nodig?
Voor iedereen die hulp nodig heeft bij het invullen van het Donorregister is er in de Bibliotheek in Waddinxveen (Cultuurhuys de Kroon) een speciaal spreekuur georganiseerd. Op woensdag 21 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur zitten de vrijwilligers van de Formulierenbrigade klaar om te helpen. Een afspraak maken is niet nodig, de hulp is gratis.
Het is ook mogelijk om tijdens de reguliere spreekuren van de Formulierenbrigade binnen te lopen. Elke vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur ben je van harte welkom.
Elke eerste dinsdag van de maand is er tevens een digitaal inloop spreekuur, van 14.00 uur tot 16.00 uur. De vrijwilligers die dit spreekuur bemensen kunnen ook bij de donorregistratie assisteren.
Alle activiteiten van de Bibliotheek vinden plaats volgens de geldende Corona-richtlijnen.