Wat gebeurt er in De Kroon…

by redactie on 19 september 2020

in Waddinxveen

Misdaadfilm in De Kroon…
Cultuuthuys De Kroon vertoont donderdagmiddag 1 oktober de film Knives Out. Deze Amerikaanse misdaad-mysteryfilm uit 2019, is geregisseerd, geproduceerd en geschreven door Rian Johnson. De film ging in première tijdens het Internationaal filmfestival van Toronto.
Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey (gespeeld door Christopher Plummer) vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken. Van de complexe familie van Harlan tot zijn toegewijde staf baant Blanc zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan te achterhalen. De entreeprijs van zeven euro is inclusief een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Actrice/zangeres Vera Mann schittert in De Kroon…
Wat gebeurt er met een klein verlegen meisje, kleindochter van een Poolse mijnwerker, als ze verliefd wordt op Chopin? Door wie is ze beïnvloed en waarom gaat ze zingen? De Vlaamse actrice en zangeres Vera Mann neemt je zaterdagavond 3 oktober in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen mee op een ontroerende en muzikale reis met verhalen over een vrouwenleven en het leven voor het theater. Een persoonlijk, kwetsbaar en af en toe hilarisch verhaal over toevallige ontmoetingen, familiegeheimen en liefdesperikelen.
De muziek is zorgvuldig gekozen en sluit naadloos aan op alle onderwerpen in de voorstelling. Als kind was ze niet alleen geobsedeerd door Chopin maar ook door Barbra Streisand, de geboorte van een kalf toen ze 10 jaar oud was en een heleboel toevallige ontmoetingen waardoor ze uiteindelijk op het podium belandde.
Vera wordt begeleid door pianist Ed Boekee en Diederick Ensink als multi-instrumentalist. De muziek varieert net zo als het leven zelf. ‘Both Sides Now’ van Joni Mitchell is vertaald door Paul van Vliet en voor het eerst wordt het lied uit ‘Gypsy’ in het Nederlands gezongen, ‘Rose’s turn’ in een vertaling van Jeroen de Beer. Het prachtige chanson ‘Avec le Temps’ van Leo Ferré is door Vera Mann zelf vertaald. De voorstellingen zijn try-outs, de eerste om half acht en de tweede om kwart over negen. De toegangsprijs is 19 euro, inclusief drankje.

Duo The Lasses in Cultuurhuys…
Singer-songwriters Sophie Janna en Margot Merah treden zondagmiddag 5 oktober vanaf drie uur op in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen als The Lesses. Met hun sterke harmonieën, loepzuivere zang en ongedwongen stemgeluid zijn The Lasses een veelgevraagd duo in de internationale folkscene: van Schotland en Amerika tot Japan. Margot Merah en Sophie Janna touren met hun geweldige ballades uit de folktradities en intieme eigen liedjes de hele wereld over. Door de bijzondere combinatie van hun stemmen en de mooie instrumentatie met bodhrán, gitaar en tenor-ukulele blijf je luisteren.
The Lasses weten met hun charmante podiumpresentatie en grappige verhalen ieder publiek te raken. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken. Eind 2019 verscheen het vierde album ‘Undone’, dat werd gepresenteerd met een uitverkocht concert in het Amsterdamse Paradiso Noord. Ook waren Margot en Sophie te zien bij tv-programma Vrije Geluiden en stond het album op nummer 1 in de Euro-Americana Chart.
De toegangsprijs is 15 euro inclusief drankje.