START2BIKE Toerfiets trainingen in het Groene Hart…

by redactie on 14 september 2020

in Regio

Foto NTFU

4, 11, 18, en 25 oktober 09.00 tot 12.00 uur
Ben je onlangs gestart met wielrennen? Of heb je nog nooit een techniektraining gevolgd? Dan is Start2Bike iets voor jou. Tijdens 4 trainingen van ieder 3 uur op de zondagen 4, 11, 18 en 25 oktober schaaf je jouw techniek bij zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt. Iedere training staan 2 thema’s centraal.

Start op de baan daarna het Groene Hart in
Je start de eerste training op de besloten wielerbaan van de FTC Avanti, aan de Amerikalaan, voor de basistechnieken. Daarna gaan we de weg op om de technieken toe te passen. Onder leiding van ervaren fietskapiteins van FTC Avanti wordt er een mooie route uitgezet en fietsen we met een snelheid tussen de 25 en 28 km op de teller, dit wordt bepaald door de mogelijkheden van de groep. Na afloop drinken we koffie in het clubhuis van FTC Avanti.

Tijdens iedere training staat steeds een thema centraal: balans, obstakels, bochten, tempo of peloton rijden, klimmen en dalen uit de wind rijden en kop over kop rijden. Je doet verschillende oefeningen en krijgt gerichte aanwijzingen van de trainer.

Wat is er nodig
Een racefiets met een bel. Een helm is verplicht, een fietshelm is de basisveiligheid van de toerfietser. De fietskleding kan je zelf bepalen, we adviseren wel een fietsbroek met een zeem. Mocht het een keer regenen dan is een regenjasje wel zo prettig. Voor pech onderweg een reserve binnenband met bandenlichters en een pompje.

Aanmelden voor 1 oktober
Deelnemers kunnen zich aanmelden via de site van de NTFU https://www.start2bike.nl/startlocaties/ftc-avanti-race/ de deelnemerskosten zijn 37.50 te betalen via de NTFU. Als je na de trainingen lid wordt van FTC Avanti dan krijg je 40 % korting op een Avanti fietsshirt.