De Kroon presenteert…

by redactie on 14 september 2020

in Waddinxveen

De Kroon opent seizoen met ode aan U2…

Cultuurhuys De Kroon opent zaterdag 26 september dit bijzondere theaterseizoen met een ode aan de Ierse rockband U2. The U2 Tribute is de meest ervaren tributeband van Europa, uitgegroeid tot wat critici noemen ‘ One of the best bands worldwide dedicated to the music of the Irish rockband U2’. The U2-Tribute biedt al meer dan vijftien jaar een liveshow met louter hoogtepunten uit het repertoire van de Ierse superband.
De vier muzikanten zetten de muziek van U2 neer op een natuurgetrouwe manier, met veel respect voor het origineel. In een dynamische liveshow waarin opzwepende meezingers worden afgewisseld met krachtige rocknummers en prachtige ballades.

The U2-Tribute speelt daarbij met verschillende thema’ s en showelementen uit de oorspronkelijke U2-shows, waarbij ruimte blijft voor spontaniteit en interactie met het publiek. The U2-Tribute staat bekend om haar unieke sound en weet dit geluid als geen andere band op overtuigende manier neer te zetten. De kracht van deze band is dat elk optreden wordt benaderd alsof het hun laatste is.

De band treedt wegens de coronamaatregelen twee maal op, de eerste keer om half acht, de tweede keer om kwart over negen. De toegangsprijs is beide keren 23 euro, inclusief pauzedrankje.

Lennon and McCartney in De Kroon…

Het succesvolle duo Jop Wijlacker en Dennis Kolen staat woensdag 30 september in Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein in Waddinxveen als het legendarische schrijversduo John Lennon & Paul McCartney. Zij zijn daar graag geziene gasten. Vier jaar lang traden zij op als Art Garfunkel en Paul Simon. In een intieme setting voert de reis langs het beroemde Strawberry Fields, via de slaapkamer van Paul McCartney waar ze hun eerste hits schreven, langs de kroegen van Hamburg en uiteindelijk de wereld over als The Beatles.

De sfeervolle beelden, spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen geven een nieuwe kijk op de tijdsbepalende songs. Hun talent en bijzondere relatie hebben een ongekende impact hebben gehad op een hele generatie. Met hun muzikale precisie en weergaloze tweestemmigheid weerspiegelen Jop Wijlacker en Dennis Kolen de symbiose van het grootste en meest succesvolle schrijversduo aller tijden.

Het eerste optreden start om half acht, om kwart over negen volgt het tweede. De optredens zijn try-outs. De toegangsprijs is 23 euro, inclusief pauzedrankje.