Doosopmaat.nl overhandigt namens WeCareNL een cheque van € 11.234,96 voor zorgmedewerkers van het Erasmus MC…

by redactie on 19 juni 2020

in Ingezonden berichten,Regio,Waddinxveen

Doosopmaat.nl heeft eerder vandaag een donatie van maar liefst € 11.234,96 mogen overhandigen aan het Erasmus MC in Rotterdam. Ernst Kuipers, voorzitter Raad van Bestuur van het Erasmus MC, nam de cheque, die bestemd is voor zorgmedewerkers, dankbaar in ontvangst.

Het bedrag is bijeengebracht tijdens een klantenactie van Doosopmaat.nl, de volledige opbrengst is overgedragen aan Stichting WeCareNL. WeCareNL heeft de afgelopen maanden geld opgehaald bij bedrijven en inwoners in heel Nederland, met als doel de zorghelden te bedanken en de horeca een steuntje in de rug te bieden. Het initiatief wordt gedragen door een groep vrijwilligers, en heeft inmiddels landelijke bekendheid gekregen.

Namens de Rotterdamse Horeca treedt sterrenchef Fred Mustert (Restaurant Fred) vandaag op als ambassadeur van WeCareNL. Hij herkent veel elementen van de zorg in zijn eigen werk: “Passie en liefde zijn de overeenkomsten in ons vak. Samen komen we sterker uit deze crisis!” Mustert geeft daarnaasr aan dat de horeca heel erg blij is dat ze weer open mag zijn. Maar het is niet voor elk restaurant of café vanzelfsprekend om, volgens de huidige richtlijnen, kostendekken te zijn. Hij vindt het dan ook geweldig dat dit initiatief ook ten goede komt aan de lokale Rotterdamse horeca en hoopt dat er massaal gebruik van gemaakt gaat worden!

In het Erasmus MC werken medewerkers, vrijwilligers en studenten zij aan zij, met toewijding en passie voor patiënten. Net als elk universitair medisch centrum richt het Erasmus MC zich op gastvrije patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Ernst Kuipers is verguld met deze verrassing voor zijn medewerkers. Naast bestuursvoorzitter van het Erasmus MC is hij ook bestuurder van Landelijk Netwerk Acute Zorg. In deze rol heeft heel Nederland hem tijdens de coronacrisis leren kennen. ‘We zijn ongelofelijk blij met alle fantastische initiatieven die op touw gezet zijn’, zegt Ernst Kuipers. ‘We doen dit samen, echt met zijn allen! Maar veel van onze medewerkers hebben vanwege werkdruk de afgelopen periode weinig tijd met familie en vrienden door kunnen brengen. Des te meer waarderen we een actie als deze, die ervoor zorgt dat onze mensen, samen met hun naasten, lekker kunnen gaan genieten van onze lokale horeca.’

‘COVID-19 heeft gezorgd voor een enorme toename in online leveringen. En daarmee is ook het aantal bestellingen van kartonnen dozen enorm toegenomen’, vertelt Doosopmaat directeur Jurgen Vugts. ‘We kwamen in contact met Jordy Sweep, initiatiefnemer van WeCareNL. Deze stichting wil zowel de zorg helpen als de horeca ondersteunen. Dat doet ze door horecawaardebonnen aan te schaffen en die uit te reiken aan zorgmedewerkers.’ Het Waddinxveense Doosopmaat.nl zette een actie op touw waarbij per doos € 0,02 gedoneerd werd, en vroeg haar klanten hetzelfde te doen. Als dat het geval was, verdubbelde Doosopmaat haar bijdrage en leverde één doos dus € 0,06 op voor WeCareNL. ‘Fantastisch dat zoveel van onze klanten hier ook een bijdrage aan geleverd hebben, we doen het tenslotte samen! En wij zijn heel blij dat we op deze manier een kleine, verzachtende bijdrage mogen leveren aan twee branches waar het uiterste van gevraagd is en wordt!’ De wens van Jurgen Vugts was om het bedrag beschikbaar te stellen aan het Erasmus MC in Rotterdam. Maar liefst 450 zorgmedewerkers zullen verrast worden met een cadeaubon van € 25,00 die te besteden is bij de lokale horeca!