Merendeel locaties Zorgpartners versoepelt bezoekregeling…

by redactie on 22 mei 2020

in Ingezonden berichten,Regio,Waddinxveen

Tijdens de persconferentie van 19 mei jl. gaf minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge aan dat verpleeghuizen vanaf 25 mei onder strikte voorwaarden weer beperkt bezoek mogen toelaten. Eén van de voornaamste bepalingen is dat daar geen cliënten met COVID verblijven. De Raad van Bestuur van Zorgpartners Midden-Holland heeft inmiddels de eerste contactpersonen van cliënten hierover via al haar verpleeghuizen geïnformeerd.

Zorgpartners ziet deze mogelijkheid als een voorzichtig begin naar het in de toekomst verder openstellen van al haar verpleeghuizen voor bezoekers. Daarbij wordt uiteraard altijd de waarschuwing van het kabinet in acht genomen: versoepel de maatregelen niet sneller dan verantwoord is. Aan het verruimen van de bezoekregeling gaan dan ook nauwgezette voorbereidingen vooraf. Daardoor kan de nieuwe regeling wellicht niet direct op 25 mei op alle locaties met cliënten zonder COVID ingaan. Zorgvuldigheid gaat voor snelheid.

De directeuren van De Reehorst (Reeuwijk), De Waterpoort (Krimpen aan de Lek), Floravita (Boskoop), Gouwestein, Irishof. Prinsenhof (Gouda), Slothoven (Bergambacht) en Vijverhof (Bodegraven) informeren uiterlijk begin volgende week de eerste contactpersonen uitgebreid over de nieuwe regeling voor beperkt bezoek op die locaties. Voor verpleeghuizen waar wel cliënten met COVID verblijven, wacht Zorgpartners een aangepaste regeling van het kabinet af. Wanneer die bekend is, volgt zij die zodat ook daar beperkt bezoek mogelijk wordt. Er is goede hoop dat dit binnen afzienbare tijd kan worden gerealiseerd.