Wadcultureel 2020 uit de startblokken…

by redactie on 2 mei 2020

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Het voornemen van het bestuur van WadCultureel is om WadCultureel 2020 door te laten gaan. WadCultureel vindt dit jaar plaats op 11, 12 en 13 september.

Bij het besluit om WadCultureel 2020 uit de startblokken te laten komen, speelt zeker het streven naar continuïteit een grote rol. Maar doorslaggevend is een vragenrondje langs de deelnemers van eerdere edities van WadCultureel geweest. Zij geven merendeels een enthousiast “Ja, we gaan ervoor” aan, waarbij er natuurlijk ook hier en daar terughoudendheid te bespeuren valt. De behoefte aan verbindende evenementen lijkt dus groter dan ooit. Het bestuur van WadCultureel wil graag meewerken om in die behoefte te voorzien.

Als eerste stap zijn de deelnemers voor de diverse onderdelen via de nieuwsbrief aangeschreven en uitgenodigd zich aan te melden. Dat geldt in het bijzonder voor de Kunst- en Cultuurmarkt, het onderdeel Waddinxveen Treedt Op en niet te vergeten, Waddinxveen Bakt!

Aanmelden kan via de website van WadCultureel www.wadcultureel.nl Daarnaast wordt er intussen ook gewerkt aan invulling van de programma’s voor het Openingsconcert en Jazze aan de Nesse.

Ook Montmartre, Waddinxveen’s Got Talent (het open podium), Open Monumentendag en de uitreiking van de Cultuurprijs blijven vooralsnog als vaste onderdelen staan.

Het evenement kan en zal alleen maar plaatsvinden binnen het kader van de dan geldende coronamaatregelen, zowel die op lokaal- als nationaal niveau. (RIVM)

Dat kan zomaar betekenen dat onderdelen qua locatie verplaatst moeten worden, we het met minder bezoekers moeten doen en ook dat er altijd rekening gehouden zal moeten worden met de onderlinge afstand Het is een uitdaging en een risico tegelijkertijd. Daar is het bestuur zich meer dan bewust van.

De oproep is simpel: “WadCultureel 2020 gaat vooralsnog door. Door creatief denken en met alternatieve ideeën wordt dit een hele bijzondere editie. Schrijf je in, kom met ideeën en maak anderen enthousiast.”