Kunst in Coronatijd…

by redactie on 26 april 2020

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Straks gaan de basisschoolkinderen weer naar school. Met halve klassen en minder uren op school zal er wel hard aan vakken als rekenen en taal getrokken moeten worden. Is er dan nog wel ruimte voor kunstonderwijs? ‘Kunst is meer dan vermaak of een vrijetijdsbesteding’, zegt Ingrid Ranftl van Stichting Vonk. ‘Juist nu biedt goed kunstonderwijs kinderen de mogelijkheid om te reflecteren op hun leven dat door Corona zo enorm is veranderd’.

Daarom zijn op initiatief van Vonk met middelen van het Fonds voor Cultuurparticipatie opdrachten ontwikkeld die de kinderen thuis kunnen uitvoeren. In korte, grappige filmpjes laat juf Ina van Atelier Lokaal aan de kinderen uit de onder-, midden- en bovenbouw zien hoe je met hele eenvoudige middelen thuis aan de slag te gaan. ‘We vonden het belangrijk om kinderen even iets zonder ‘schermpjes’ te laten doen. Je hoeft er ook geen apart materiaal voor te kopen: papier, schaar, kleurpotloden of viltstiften zijn genoeg voor de tekenopdrachten.’

Ook voor de muziekopdrachten heb je maar weinig spulletjes nodig. Want geluidspelletjes met je vader of moeder speel je met een pollepel of rijst in een jampotje. De opdrachten zijn via de scholen verspreid. Heb je niets ontvangen? Geen nood: alle opdrachten staan ook op www.stichtingvonk.nl/kunst-coronatijd.