Leergeld Waddinxveen geeft Schoolspullenpas…

by redactie on 4 april 2020

in Waddinxveen

Leergeld Waddinxveen gaat deze zomer 150 Schoolspullenpassen beschikbaar stellen aan leerlingen in het voortgezet onderwijs en zij die er voor het eerst naar toe gaan. De pas aanvragen kan tot en met 31 mei, ermee betalen kan van 2 juli tot en met 1 oktober. Er staat € 50 op de pas en de leerling kiest zelf de school- en gymspullen.

De pas moet aangevraagd worden via www.leergeldwaddinxveen.nl. Dat kan tot en met 31 mei. De pas valt op 2 juli op de deurmat en kan tot en met 1 oktober besteed worden bij winkels zoals Bruna, Primera, Hema, Perry Sport en Aktiesport. Er kunnen uitsluitend schoolspullen, waaronder gymkleren, mee gekocht worden. Om in aanmerking te komen zijn er voorwaarden:  1) De leerling woont in Waddinxveen en was op 1 april niet ouder dan 17 jaar;  2) De leerling heeft ook de Kindpas Waddinxveen 2019 ontvangen.

Stichting Leergeld Waddinxveen helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 130% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. Leergeld realiseert dat door vergoeding van een schoolreis of schoolkamp en het verstrekken van een fiets of een laptop (aan kinderen vanaf groep 7).

Doordat scholen zijn gesloten en nu onderwijs op afstand geven waren plotseling snel veel computers nodig. Leergeldstichtingen in het hele land hebben scholen daaraan geholpen. Aan leerlingen van het Coenecoop College zijn inmiddels 15 ‘coronalaptops’ in bruikleen gegeven.