Sterren op het doek bij Vonk…

by redactie on 13 maart 2020

in Waddinxveen

Wie kent het geheim van de smid? In dit geval van kunstenaar Niels Smits van Burgst? Voor hem is het alweer even geleden dat hij mee schilderde in het televisieprogramma ‘Sterren op het Doek’. Nadat zijn indrukwekkende portret van Bennie Jolink in 2008 werd gekozen trok hij in 2015 opnieuw de aandacht met zijn portret van Jan Mulder. Deze BN-er verkoos het door Niels gemaakte portret boven de interpretaties van de andere deelnemende kunstenaars.

Nu zal niet iedere amateurschilder de kunstwerken van Niels kunnen evenaren, maar hij wil je best aan de hand nemen om jou nieuwe vaardigheden aan te leren, óf om je te inspireren al heb je nog nooit serieus geschilderd. Niels Smits van Burgst op donderdag 2 april van 19.30 tot 21.30 uur bij Vonk een nieuwe cursus van 8 lesavonden. Lesdata, kosten en inschrijfformulier zijn te vinden op de site www.stichtingvonk.nl. Inschrijven kan tot dinsdag 31 maart. Nieuwsgierig naar de werken van de cursisten van de vorige cursus ‘Schilderen in vrijheid’? Kom dan vanaf 31 maart kijken in de gangen van Cultuurhuys de Kroon. De toegang is gratis.

Foto: PR