GouweHart Orkest in Gouda…

by redactie on 8 maart 2020

in Ingezonden berichten,Regio

GEANNULEERD I.V.M. CORONA

Het semiprofessionele GouweHart Orkest speelt al enige jaren twee maal per jaar een cantate concert in Gouda. Het orkest heeft als missie om klassieke kwaliteitsmuziek toegankelijk te maken voor een brede groep mensen, daarom is de toegang vrij. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te kunnen dekken. Het orkest ontvangt voor deze concerten geen subsidie.

In het concert wordt altijd een cantate van J.S. Bach geprogrammeerd met een daarbij passende cantate van een andere componist. Deze keer is gekozen voor de prachtige cantate Was willst du dich betrüben, BWV 107 van Bach, en een cantate van Mendelssohn, Wer nur den lieben Gott lässt walten. Hoewel deze cantate veel later is geschreven dan die van Bach, heeft Mendelssohn zich sterk laten inspireren door de componeer stijl van Bach. Tussen beide cantates zal Ad van Pelt Bach spelen op het orgel van de kerk. Er is geen pauze.

Datum: 21 maart 2020, aanvang: 16:00 uur
J.S. Bach: Cantate BWV 107: Was willst du dich betrüben
F. Mendelssohn: Wer nur den lieben Gott lässt walten.
Oud Katholieke kerk, Hoge Gouwe 107, Gouda.
Toegang vrij, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.