Activiteiten in De Kroon…

by redactie on 3 maart 2020

in Waddinxveen

De Kroon viert Vrouwendag…
Woensdag 11 maart viert Cultuurhuys De Kroon Internationale Vrouwendag (8 maart) met de film On the Basis of Sex. Deze vertelt het boeiende en bijzondere levensverhaal van Ruth Bader Ginsberg (1933), Amerikaans juriste en een van de negen rechters van het Hooggerechtshof.

Het is september 1956 en het nieuwe collegejaar begint op Harvard Law School. Ruth Bader Ginsberg begint haar studie en is een van de negen vrouwen tussen de vijfhonderd mannelijke eerstejaars. Er zijn geen damestoiletten, docenten negeren haar tijdens de colleges en haar rol als echtgenote en moeder krijgt continu meer aandacht dan haar studieprestaties. Maar de koppige Ruth laat niet over zich heen lopen. Zij studeert af en gaat werken als griffier bij de rechtbank.

In 1971 was Ginsburg nauw betrokken bij een project van de American Civil Liberties Union (ACLU) om vrouwenemancipatie in de Verenigde Staten te stimuleren en van 1970 tot 1980 werkte ze ook als advocaat voor de ACLU. In 1980 benoemd president Jimmy Carter haar tot rechter van het Hof van Beroep van het District of Columbia in Washington D.C. Bill Clinton droeg haar in 1993 voor als rechter van het federale Hooggerechtshof. De film begint om kwart over acht en de toegangsprijs is zeven euro.

Internationale Vrouwendag…
Het thema van Internationale Vrouwendag 2020 is vrijheid. Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid. Vrijheid van vrouwen dient niet onderhandelbaar te zijn maar een vanzelfsprekendheid. Wat betekent vrijheid voor jou? Stuur een foto met een korte tekst (max 5 woorden) naar secretariaat@cultuurhuysdekroon.nl en win twee kaarten voor de woensdagavondfilm ‘On the basis of sex’. De jury zal de prijs toekennen aan de indrukwekkendste, mooiste, origineelste of meest bijzondere inzending. Over de uitslag en toekenning van de prijs kan niet worden gecorrespondeerd. De ingezonden foto mag door Cultuurhuys De Kroon gepubliceerd worden. De prijs is overdraagbaar maar niet inwisselbaar voor geld. 


Open podium in De Kroon…
Voor alle zangers, dansers, toneelspelers, cabaretiers, dichters of muzikanten in de dop! Droom je ervan om op een echt podium te staan in een echte theaterzaal? Zaterdag 14 maart vanaf twee uur ’s middags kan je in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen op een laagdrempelige manier je eerste podiumervaring opdoen. Neem je familie en vrienden mee om je aan te moedigen! Aanmelden via info@cultuurhuysdekroon.nl en deelname is gratis. Tot nu toe staan op de deelnemerslijst Dyami de Vette, die een drumsolo doet, Dewi Sluijk (zang), het Goudse koor Sing2Gether, de achtjarige Eva, die met Peter Teunisse zingt en de Waddinxveense band DAMM.