Start kwaliteitsimpuls ’t Weegje…

by redactie on 28 februari 2020

in Waddinxveen

Natuur- en Recreatiegebied het Weegje krijgt een kleine opknapbeurt. Begin maart starten de werkzaamheden. De parkeerplaats bij het Praathuis wordt aangepast en “vergroend”, het uitzicht vanaf het parkeerterrein op de waterplas wordt verbeterd en voor kinderen wordt een speelvoorziening aangelegd. Deze werkzaamheden zullen wat overlast kunnen veroorzaken. De parkeerplaats en de toegangsweg zijn de gehele maand maart afgesloten.

De ontwikkelingen in het Weegje zijn onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie. De Kwaliteitsimpuls heeft als doel recreatiegebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien. In het ene gebied volstaat een kleine opknapbeurt, elders staan aanzienlijke veranderingen op stapel. Groenalliantie Midden-Holland is eigenaar van de recreatiegebieden en opdrachtgever voor de Kwaliteitsimpuls. Een deel van het werk is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Staatsbosbeheer staat als beheerder van de recreatiegebieden aan de lat voor de uitvoering. We werken samen met andere partijen om projecten gezamenlijk te realiseren en/of te onderhouden.

Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden in de Krimpenerwaard en rond de Reeuwijkse Plassen. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.