Toos in Amsterdam…

by redactie on 18 februari 2020

in Ingezonden berichten,Sport,Waddinxveen

Na de TUCO van zaterdag 15 februari mochten de N3/N4 & junioren 3e divisie meiden op zondag 16 februari in Amsterdam hun 2e districtswedstrijd turnen. In wedstrijd 1 waren Fleur van Kouwen en Lotus van Herpen (pupil 1) aan de beurt. Fleur was vandaag de allerbeste op brug met een score van 11.500 en Lotus op vloer met een super score van 13.533. Fleur werd uiteindelijk 6e en Lotus 9e in het eindklassement. In wedstrijd 2 turnde Djemaya Pooran (pupil 2) en Carlijn Eijpe(jeugd). Djemaya turnde zich op sprong (13.600) en vloer (11.733) naar een 4e plek en daar eindigde ze ook op in het eindklassement. Carlijn haar beste toestel was sprong. Met een 12.700 werd zij 9e. Allround vinden we haar terug op een 16e plek.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Britt Burger en Nikkie van der Slik. Britt liet een mooie brug oefening zien en werd 5e met een score van 11.067. Nikkie haar beste toestel was balk. Met een 9.400 werd zij 14e op dit onderdeel. In het eindklassement werd Britt 12e en Nikkie 19e. Nu is het afwachten wie zich heeft geplaatst voor de districtsfinale/toestelfinale op 21/22 maart in Amsterdam of zelfs doorstroming naar de landelijke halve finales.

Zaterdag 15 februari stond de 1e turncompetitie wedstrijd op het programma voor de onderbouw meiden D1 in poule 5. De tegenstanders waren DOS, Mobilee 1 en Hou Vast 2. Voor TOOS turnde Amélie Groenenboom, Amira Ben Abou, Alyssa van der Kaau, Elize van Kats, Isa van Ringelenstein & Nora Tetteroo. Deze meiden startte op sprong waar ze als team een 1e plek veroverde. Alyssa werd individueel 1e en Amira 5e op dit toestel. Op balk kwamen de TOOS meiden ook goed voor de dag. Individueel een 2e plek voor Amélie en ook als team zijnde. Op brug waren ze erg gewaagd aan DOS wat een 2e plek als team opleverde, Elize turnde zich naar een knappe 3e plek. Op vloer hebben ze vandaag het verschil gemaakt door overtuigend een 1e plek als team te pakken. Nora werd 5e en Isa 10e op dit onderdeel. In de einduitslag werd TOOS met 3 punten verschil verdiend 1e voor DOS, Mobilee en Hou Vast. Met deze overwinning is een 1e stap gezet richting de finale in juni.