Activiteiten in De Kroon…

by redactie on 4 februari 2020

in Waddinxveen

Botman en Van Vleuten versturen liefdesbrieven…

Het duo Botman & Van Vleuten verstuurt vrijdag 14 februari liefdesbrieven vanuit Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Het duo wordt gevormd door zangeres Helen Botman (onder meer La Luna, Vleugelvrouw) en zanger-gitarist Peter van Vleuten. De muziek die zij brengen is een mix van eigen songs en bekende klassiekers van onder meer Leonard Cohen, Johnny Cash, Gram Parsons en Emmylou Harris.

Het concert gaat over de liefde en liefdesbrieven op Valentijnsavond. Worden er nog liefdesbrieven geschreven? Of appen en swipen we alleen nog maar? In hun nieuwe programma Love Letters zoeken singer-songwriters Botman & Van Vleuten het antwoord op deze vraag en brengen een ode aan de liefde. Rode draad is hun meeslepende tweestemmige zang met gitaar, waarmee de pieken en dalen van de liefde worden bezongen. Via songs, verhalen, anekdotes en beroemde liefdesbrieven laten ze de liefde stralen. Het concert begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 17,50, inclusief pauzedrankje.

Komisch drama in De Kroon…

Sun Spings is meer dan een bejaardengemeenschap, het is een luxe resort waar de straten omringd zijn door palmbomen, de lucht altijd blauw is en een privé-ambulance een aantal keer per dag langskomt. Bewoonster Martha (Diane Keaton) wordt met opdringerige hartelijkheid welkom geheten. Wil ze zich aansluiten bij de golfclub, heeft ze zin in jeu de boules, of richt ze liever een eigen vereniging op? „Ik kwam hier gewoon om te sterven”, luidt het antwoord.

Maar daar gaan haar nieuwe metgezellen niet mee akkoord. Dat sterven is letterlijk bedoeld, want in de eerste minuten van dit komische drama leren we dat Martha kanker heeft, behandelingen weigert en haar volledige inboedel op straat heeft verkocht. Maar natuurlijk gaat deze misantroop nog veranderen in een levensgenieter. Tegen de zin van de oubollige parkleiders richt ze een groepje cheerleaders op, samen met nieuwe buurtgenoot Sheryl (Jacki Weaver) en een handjevol andere zeventigplussers. De film begint op woensdag 12 februari om 20.15 uur.