Een MiniBieb in je voortuin…

by redactie on 23 januari 2020

in Waddinxveen

We ontvingen van Wendela Scheuierman een leuke email “komen jullie een keer gezellig langs bij minibieb de Paddestoel, ik zorg voor een lekker kopje koffie.”

Wij hadden voor onszelf gelijk de link gemaakt met speeltuin de Paddestoel maar dat bleek achteraf niet juist te zijn. Maar voor een goede kop koffie zijn we altijd te porren dus hebben we een afspraak gemaakt om de minibieb te gaan bekijken.

De minibieb bleek een soort kast te zijn in de voortuin van Wendela. In de kast staan gemiddeld zo’n 30 boeken voor kinderen en ook voor volwassenen. De minibieb is niet door Wendela zelf bedacht, ze bestaan wereld wijd vertelde ze mij. Kijk maar eens op www.minibieb.nl

Wendela is altijd al bezig geweest met boeken en liep al langer met het plan rond om een minibieb te beginnen. Nu ze las dat het wijkplatform mensen zocht die activiteiten wilde organiseren om de wijk gezelliger te maken en dat er subsidie kon worden ontvangen om te starten heeft ze direct contact opgenomen en uiteindelijk een kleine subsidie (€275,00) ontvangen.

Van het geld heeft haar man een paddestoel-kast gemaakt die nu in de voortuin staat. Boeken had ze zelf voldoende dus de kast is direct gevuld. Alle boeken worden door Wendela gecontroleerd op eventuele schade zoals bijvoorbeeld uitgeknipte foto’s of doorgehaalde stukken tekst e.d. (er is voor de naam paddestoel gekozen omdat aan het andere eind van de straat speeltuin de Paddestoel is gevestigd, verder is er geen verbinding)

Iedereen mag in de kast kijken of er iets voor hem bij staat dat hij of zij wil lezen. Het boek kan zonder kosten of registratie geleend worden. Heeft u zelf boeken beschikbaar voor de minibieb dan kunt u eventueel een boek ruilen of aanbieden.

Ga gewoon eens kijken bij Wendela in de Sniep op het adres Lijsterbesstraat 2. Of kijk eerst even op de facebook pagina van de minibieb de paddestoel; https://www.facebook.com/minibiebdepaddestoel/

Wendela heeft nog diverse andere plannen om activiteiten te organiseren zoals het wijkplatform voor ogen heeft. Dus heel waarschijnlijk gaat u vaker iets van haar horen.