Activiteiten in De Kroon…

by redactie on 21 januari 2020

in Waddinxveen

Derde pub quiz in De Kroon…
Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen is het toneel van de derde pub quiz van dit theaterseizoen. Vrijdagavond 31 januari treden de teams van maximaal vijf personen weer aan om netelige, spitsvondige en grappige vragen te beantwoorden op het gebied van nieuws, sport, muziekfragmenten, topografie, geschiedenis, entertainment, film en tv.

Plezier en gezelligheid staan voorop en er mag er ook rivaliteit bij. De pub quiz geschikt is voor iedereen. Na elke quiz is er een prijsuitreiking. Er kunnen maximaal vijftien teams meedoen. Per team kost de deelname achttien euro. Drankjes zijn voor eigen rekening. De pub quiz begint om 20 uur. De zaal is een half uur eerder open.

Kindertheater tijdens Voorleesdagen…
Tijdens de Nationale Voorleesdagen van eind januari is in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen de kindervoorstelling Mekkergeit en Moppereend door het poppentheater Dubbele Jan te zien. Deze is op vrijdagmiddag 24 januari. Tijdens de Voorleesdagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal. Het boek MopperEend van Joyce Dunbar en Petr Horáček is verkozen tot Prentenboek van het Jaar.

De bibliotheek organiseert deze voorstelling voor peuters en kleuters. Hierbij kunnen de kinderen samen met hun (groot)ouders het Prentenboek van het Jaar tot leven zien komen. Wat is er aan de hand? De eend is aan het mopperen, de geit loopt te mekkeren en er verdwijnen dingen. Schoenen, sokken, een onderbroek. Hoe kan dat nou? De voorstelling zit boordenvol humor en muziek. Handpoppen, stokpoppen en marionetten vervullen de hoofdrollen.
De voorstelling begint om half vier en de toegangsprijs is 7,50 euro.

Pieter Verelst in De Kroon…
De Vlaamse komediant, acteur en cabaretier Pieter Verelst treedt zaterdag 1 februari op in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen met de voorstelling Amai. Met keihard positivisme, knotsgekke sketches en ontroerende bespiegelingen treedt hij de wereld tegemoet. Na het winnen van Cameretten 2016 toerde hij met zijn succesvolle debuutvoorstelling Mijn broer en ik door Nederland en België. Zijn nieuwe voorstelling zit opnieuw vol met zijn typische humor en muzikale vondsten. Hij zoomt in op zijn generatie, materialisme, liefde, relaties, angst en wandelende takken. Want amai, het is toch allemaal wat. De voorstelling begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 17,50 euro, inclusief pauze drankje.