Back to the Roots, culturen verbinden met passie…

by redactie on 31 december 2019

in Diverse berichten,Ingezonden berichten

Een groep van 4 studenten aan de Hogeschool Leiden zijn een Startup Company begonnen met de naam ‘Back to the Roots’. De afgelopen maanden zijn zij hard bezig geweest met het ontwikkelen van een boek wat culturen in Nederland gaat verbinden.

Het boek ‘Back to the Roots’ is ontwikkeld in samenwerking met verschillende culturen die in Nederland vertegenwoordigd. Deze culturen doen in het boek hun verhaal en vertellen wat hun cultuur kenmerkt. Per land staat er een kort interview in waarin staat wat de vooroordelen zijn over het land en welke gerechten het land typeert. Per land is er door middel van een QR-code ook een afspeellijst te beluisteren met muziek behorend bij de cultuur. Middels deze verhalen in het boek willen de studenten de culturen in Nederland verbinden met de passie die ze delen voor muziek en koken.

‘Het idee voor het boek is ontstaan uit onze passie voor reizen en culturen’, vertelt Marjolein, een van de vier studenten. ‘We kwamen erachter dat veel culturen in Nederland langs elkaar leven in plaats van naast elkaar. Bij iedere cultuur leven vooroordelen over andere culturen, waardoor discriminatie ontstaat. Deze vooroordelen komen door gebrek aan kennis over de andere culturen. Wij willen met het boek op een leuke manier kennisgeven over alle culturen in Nederland zodat dit probleem aangepakt kan worden.’

Om deze verbinding tot stand te brengen hebben de studenten al een dag georganiseerd waarin iedereen zijn of haar eigen gerecht mocht komen koken typerend voor de cultuur. Hier kwamen een hoop mensen op af die al hun liefde en tijd in het maken van de gerechten stopten, en dat was te zien. Aan het einde van de dag stonden er prachtige gerechten op tafel. Vervolgens mochten alle deelnemers van elkaars gerechten proeven. In de toekomst zullen er nog meer van deze dagen komen, zodat de missie uitgedragen kan worden: namelijk het verbinden van culturen met (en door) passie.

Het boek ‘Back to the Roots’ zal begin 2020 uitkomen en komt te liggen in de boekenwinkels van omgeving Leiden. Ook zullen de studenten te zien zijn op verschillende culturele evenementen door heel Nederland.