Expeditie wordt ontdekkingstocht door Triangel…

by redactie on 15 december 2019

in Waddinxveen

Een historisch kerstverhaal en de modernste woonwijk van Waddinxveen vormen op donderdagavond 19 december de verrassende ingrediënten voor Expeditie Bethlehem 2019. Deze wandeling door het kerstverhaal start bij de Koningin Beatrixschool in de Zuidplas en eindigt bij station Triangel vanwaar bussen de wandelaars terugbrengen. Gratis tickets kunnen via www.expeditiebethlehem.nl worden gereserveerd.

Praktisch iedereen kent het kerstverhaal van Jozef en Maria en kindje Jezus in een kribbe. Maar er doorheen wandelen, er deel van uitmaken en het zelf beleven? Dat is een heel ander verhaal. Dat is Expeditie Bethlehem. Maria spreken. Jozef ontmoeten. Romeinen passeren. Met reizigers meelopen. Herders helpen. De wijzen raadplegen. Een echte kameel aaien. Dit en meer beleef je op donderdagavond 19 december in Waddinxveen.

De wandelroute voert je vanaf het schoolplein bij de Koningin Beatrixschool langs 13 scènes naar de stal(ling) bij station Triangel. In die scènes wordt het blijde nieuws uit de bijbel vanaf de aankondiging van Jezus’ geboorte via het bezoek van de drie wijzen aan het hof van Herodes naar een zeer actueel thema ‘hertaald’. Schapen voor de herders, een kameel voor de wijzen; aan alles is gedacht om het kerstverhaal bij de wandelaars op een unieke manier te laten (be)leven.

De eerste groep reizigers vertrekt onder begeleiding van een gids om 17.30 uur voor hun wandeling door het kerstverhaal, de laatste omstreeks 20.30 uur. Vanwege de grote belangstelling en de beperkte parkeergelegenheid adviseert de organisatie iedereen zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar de Koningin Beatrixschool aan de Zuidplashof 3 te komen. Voor vervoer terug van station Triangel naar de school wordt gezorgd.

Kijk voor gratis tickets én alle informatie op www.expeditiebethlehem.nl.