Vanaf 1 januari 2020 verandert de inzameldag voor verpakkingen van plastic, metaal en drankenkartons (PMD) voor sommige delen van Waddinxveen van maandag naar vrijdag.

Op de overzichtskaart kunt u zien of voor u de inzameldag gaat veranderen of niet.

In deze wijken (zie het kaartje: binnen de blauwe lijnen) blijft de inzameldag op maandag:
-Groenswaard
-Bomenwijk
-Zuidplas
-Peter Zuidlaan en de Horstenuurt
-t Weegje
-Wilhelminakade

In deze wijken (zie het kaartje: binnen de gele lijn) verandert de inzameldag per 1 januari 2020 naar vrijdag:
-Vondelwijk
-Noordkade
-Oranjewijk
-Centrum
-Zeeheldenbuurt
-Oostpolderwijk
-Triangel
-Zuid (met uitzondering van de Wilhelminakade)

Hang uw PMD-zakken op vrijdag vóór 7.30 uur op de aanbiedplaats bij u in de buurt. Vindt u dat te vroeg? U mag het afval ook de avond voor de inzameldag vanaf 21:00 uur op de aanbiedplaats zetten. Het is niet toegestaan het afval op een ander moment op de aanbiedplaats te zetten. Let op: Maak gebruik van de gratis plastic-hero zakken en hang de zakken niet aan de verzamelcontainers.

Deze gratis PMD zakken kunt afhalen op de volgende plekken:

Gemeentehuis, Beukenhof
Jumbo, Promenade (centrum)
Albert Heijn, Binnendoor (centrum)
Albert Heijn, Koningin Wilhelminaplein
Bakkerij Amalia, Brederolaan
Plus, Zuidplaslaan
Twijfelt u over wat er wel en niet bij het PMD mag? Kijk voor meer informatie op de PMD-zak. U kunt ook de afvalscheidingswijzer van Cyclus raadplegen.

Een overzicht van de inzameldagen voor uw adres vindt u op de digitale afvalkalender. De afvalkalender vindt u op de website van Cyclus of door de Cyclus-app te downloaden (Android of Apple). De afvalkalender is gratis af te halen bij de Publieksbalie van het gemeentehuis. Dit kan zonder afspraak. Neem voor meer informatie contact op met de klantenservice van Cyclus. Dit kan telefonisch via 0182-547500 (op werkdagen bereikbaat tussen 8:30 en 17:00) of per e-mail via info@cyclusnv.nl of kijk alvast op de pagina: Veel gestelde vragen.

Bron: Gemeente Waddinxveen