Groot probleem met de staf van Sinterklaas…

by redactie on 30 november 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Foto: Sint en Piet genieten van de muziek van de Notenkrakers

Welk kind wil Sinterklaas nou niet komen begroeten? Daarvoor moest je afgelopen woensdag bij Vonk in het Cultuurhuys zijn. Zingend wachtten de kinderen, samen met de Notenkrakers en de muziek juffen op de komst van de goedheiligman. Die kwam tenslotte samen met Piet buiten adem te laat aan. De kinderen kijken verbaasd naar de staf. Sinterklaas houdt een houten tak in de hand, met daarbovenop een gouden krul. Wat was er gebeurd? Toen Sinterklaas even wilde rusten zette hij zijn staf buiten bij zijn huis neer. En toen was het lange rechte stuk ineens verdwenen. Wat nu? Op zijn paard Ozosnel was Sinterklaas met Piet naar het Gouwebos gesneld om daar een passende stok voor bij die overgebleven krul te snijden… Zo had Sint in ieder geval nog wel een staf om op te steunen. Maar echt mooi is die natuurlijk niet. Gelukkig heeft Sofie een oplossing. Ze biedt Sinterklaas een noodstafje aan – het lijkt wel een speelgoedstaf. Die is natuurlijk veel te kort! Sint moet daarvoor wel erg laag bukken – en dat is niet fijn voor zo’n oude man. Daar stormt Avril de zaal binnen: ze heeft buiten op het Gouweplein naast het huis van Sinterklaas een dwarsfluit gevonden. Daarop wil ze wel meespelen bij de Notenkrakers. Wat een grote dwarsfluit is dat! De muziek juffen en Sinterklaas kijken hun ogen uit: hoe kan je daar nou muziek op maken?! Ineens valt het kwartje: dat is helemaal geen dwarsfluit, maar het ontbrekende stuk van de staf! Een zucht van verlichting gaat door de zaal. En zo kwam het dat Sinterklaas toch nog het hele feest met zijn complete staf kon meemaken.