Te zien in de Kroon…

by redactie on 30 november 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Dramatische film in De Kroon
De dramatische film The children act is woensdag 11 december te zien in Cultuurhuys De kroon in Waddinxveen. De film handelt over Fiona Maye (Oscar-winnares Emma Thompson), die een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof is waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

De film van regisseur Richard Eyre is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan, die tevens het scenario schreef voor de film.
De indrukwekkende film begint om kwart over acht en de toegangsprijs is zeven euro.

Van Santen zingt aparte kerstsongs
Jazzpianist Pieter van Santen zingt en zijn trio speelt op zaterdag 14 december kerstsongs op een bijzondere manier in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. De kerstshow is een muzikale humoristische voorstelling met nieuwe absurde kerstkrakers en beroemde jazzy kersttunes met een Nederlandstalige ironische tekst. Het is een alternatief kerstspektakel voor degenen die eens wat anders willen met kerst. Vooral als je een hartgrondige hekel hebt aan kerst is dit een echte aanrader!

De helft van de opbrengst van de cd-verkoop na afloop is bestemd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Het buitengewone concert begint om kwart over acht en de toegangsprijs is veertien euro, inclusief pauzedrankje.

Ierse folk in De Kroon
Singer/songwriter Rachel Croft, afkomstig uit het Engelse graafschap York, speelt zondagmiddag 15 december in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Zij doet in haar muziek vaak denken aan Ierland. Zij speelt onder veel meer alternatieve folkmuziek geïnspireerd op Keltische melodieën. Met haar complexe en rijke stem, gecombineerd met prachtig fingerpicking gitaarspel en met haar prachtige teksten is zij in staat om het publiek volledig te boeien. Zij viel op toen zij het prachtige Song for Ireland vertolkte, waarbij je haar stem automatisch met die van Mary Black moest vergelijken. Zij is tevens beïnvloed door Eva Cassidy en Joni Mitchel.

Gestart als onderdeel van een jazzband, later als straatartiest is Rachel Croft inmiddels een aantal jaren succesvol als solo-zangeres. In 2018 kwam haar eerste cd Hours Awake uit, die voor een belangrijk deel bestaat het eigen nummers. Die plaat luidde haar doorbraak in Groot-Brittannië in. Inmiddels heeft zij op vele bekende festivals gespeeld. Rachel heeft een aantal tournees in Nederland gemaakt en nu komt zij ook naar Waddinxveen.

Het muziekcafé begint om drie uur en de toegangsprijs is 15 euro, inclusief pauzedrankje.