Ondernemen doe je samen…

by redactie on 29 november 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

In Waddinxveen zijn er veel actieve ondernemers. De meeste daarvan zijn verbonden aan het OPW (Ondernemers Platform Waddinxveen). Het OPW doet veel voor haar leden: ze brengt ondernemers bij elkaar en zorgt voor een optimaal ondernemersklimaat. Regelmatig organiseert de vereniging bijeenkomsten. OPW-voorzitter Jan Roggeveen is trots op zijn club. “In Waddinxveen hebben we veel mooie bedrijven, die bezig zijn met duurzaamheid en innovatie. Wat fijn dat we zo nu en dan bij één op bezoek mogen komen. Juist de inspirerende verhalen van deze ondernemers zijn een hele belangrijke meerwaarde van het OPW.”

Eén van die innovatieve bedrijven is Eosta: een bedrijf waar alles draait om de toekomst. Deze distributeur van verse biologische en eerlijke groente en fruit praatte de leden van het OPW bij over hun duurzame visie. Eosta richt zich op het beter doen in de toekomst: een beter product, een betere werkwijze en op een beter leven voor de boer. Waar veel bedrijven nog denken vanuit de gedachte ‘People, Planet en Profit’, gaat Eosta uit van

‘Deliver, Dance en Dream’. Hierbij calculeert het bedrijf de kosten en inkomsten van People en Planet bij de winst in, dus voor ze komen tot Profit. De aanwezige ondernemers werden uitgedaagd om samen verder te denken én te komen op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Eerder al namen de leden een kijkje in de keuken bij Dekker Zevenhuizen. Dit bedrijf ademt duurzaamheid en innovatie. Aandacht voor het milieu en mensen én bedrijfsresultaat gaan bij dit familiebedrijf hand-in-hand. Dekker is groot voorstander van een circulaire economie en heeft haar strategische doelen daar volledig aan opgehangen. Ook in hun missie en visie lees je dat er oog is voor de toekomst. Tijdens het bedrijfsbezoek ging het niet alleen om strategie en doelstellingen: Dekker liet ook een aantal mooie productvoorbeelden zien. Dit leidde tot goede gesprekken tussen de aanwezige ondernemers. Zaken doen hoort natuurlijk ook bij het OPW.