De Kroon…

by redactie on 28 november 2019

in Waddinxveen

De Kroon presenteert finalisten Cameretten…
Cultuurhuys De Kroon is een vaste halteplaats van de finalisten van het festival Cameretten. De finalisten trekken langs theaters, poppodia en bibliotheekzalen om hun prijswinnende show te laten zien. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt. Tijdens deze avonden maken de artiesten van de toekomst vlieguren op het podium. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik heb die komieken gezien voordat ze stadions uitverkochten.’

Het groepje Delftse studenten dat in 1966 een cabaretfestival organiseert, zal zich niet gerealiseerd hebben dat ze goud in handen hadden: Cameretten groeit uit tot één van de grootste– en volgens velen beste – cabaretfestivals van Nederland. Duizenden mensen zagen bij dit festival de eerste stappen op het podium van onder andere Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. De finalisten van vorig jaar staan op zaterdag 7 december in De Kroon. Het programma begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 19 euro, inclusief pauzedrankje.

Film over Dick Cheney in De Kroon…
Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein in Waddinxveen vertoont donderdagmiddag 5 december de indrukwekkende film Vice, het waargebeurde verhaal van Dick Cheney, één van de belangrijkste vice-presidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Hij was vice-president van George W. Bush en gaf het land en de wereld opnieuw vorm. Veranderingen die nu nog steeds merkbaar zijn. De film begint om twee uur en de toegangsprijs is zeven euro, inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers.