Waddinxveen nieuwe koplopers gemeente cliëntondersteuning…

by redactie on 19 november 2019

in Waddinxveen

Sinds woensdag 13 november mag gemeente Waddinxveen zich koploper noemen op het gebied van cliëntondersteuning. Net als 19 nieuwe andere gemeenten doet Waddinxveen mee met het zogenaamde koploper project. Een twee jaar durend project om de cliëntondersteuning in de gemeente te verbeteren. Cliëntondersteuning helpt inwoners de zorg en ondersteuning te regelen die zij nodig hebben.

Inwoners kunnen de hulp van cliëntondersteuners inroepen als zij vragen hebben over bijvoorbeeld zorg, jeugdhulp, welzijn, onderwijs, werk en wonen. Als iemand hulp kan gebruiken maar niet goed weet waar hij moet beginnen. Of wanneer iemand het moeilijk vindt om te vertellen wat hij precies nodig heeft. In dat geval kunnen cliëntondersteuners helpen bij het beschrijven van de hulpvraag en meedenken over oplossingen. Zij nemen het werk niet over maar geven informatie en advies. Cliëntondersteuning is gratis voor alle inwoners van de gemeente.

Het Koploper project Cliëntondersteuning is bedoeld om cliëntondersteuning te verbeteren. Het project is een initiatief van gemeentekoepel Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), in samenwerking met Ieder(in) en de Koepel Adviesraden Sociaal Domein. De andere 19 nieuwe koploper gemeenten zijn: De ABG-gemeenten (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen), Apeldoorn, Bernheze, Boxtel en Sint-Michielsgestel, ’s-Hertogenbosch, Hilvarenbeek, Haarlem, Kerkrade, Overbetuwe, Oudewater, Raalte, Roerdalen, Utrecht, Waalwijk, Zwijndrecht en Zoetermeer. Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn & Sport (VWS) financiert het project. Movisie ondersteunt het project.

Bron: gemeente Waddinxveen