Soroptimist Bridgedrive 2019 geslaagd…

by redactie on 11 november 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Op vrijdag 8 november jl. hebben bridgers uit Gouda e.o. deelgenomen aan de 31ste editie van de Soroptimist Gouda e.o. Bridgedrive . Met het evenement is geld bijeengebracht voor een goed doel van de club. Dit is, voor het laatste jaar, het meerjarig project ‘Preventie van kindhuwelijken in Pakistan’ in samenwerking met Oxfam Novib.

De opbrengst van de avond bedraagt € 1.565,= en is naast deelnemersbijdragen mogelijk gemaakt door vele sponsors uit Gouda. Met onder andere cadeaupakketten voor de loterij gingen niet alleen de bridgewinnaars, maar nagenoeg alle deelnemers, met een mooie prijs naar huis.

Het evenement heeft plaatsgevonden bij ‘De Hoog, Biljart- en Bridgecentrum’, Nieuwe Gouwe Oostzijde 11b te Gouda. In 2020 vindt op 13 november de 32ste editie plaats. De opbrengst gaat naar ons meerjarig project ‘Preventie van kindhuwelijken in Pakistan’ van onze serviceorganisatie en Oxfam Novib.

Kindhuwelijken ontnemen meisjes hun rechten. Hun recht op eigen keuze, maar ook op onderwijs, veiligheid, gezondheid en lichamelijke integriteit. Doordat meisjes op jonge leeftijd trouwen hebben zij een verhoogd risico op complicaties bij zwangerschap en bevalling en zijn ze kwetsbaar voor huiselijk geweld en seksueel misbruik. Bovendien worden de meeste meisjes gedwongen om te stoppen met hun opleiding na het huwelijk. Zonder opleiding staakt hun persoonlijke ontwikkeling en wordt de kans kleiner dat zij kunnen ontsnappen aan armoede.

Met dank aan en waardering voor de sponsoren.