Raadhuisplein in gebruik genomen.

by redactie on 4 november 2019

in Waddinxveen

Digna Hagoort van Philadelphia ontvangt bloemen van Hans Jung namens Lithos Bouw & Ontwikkeling en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed.

Afgelopen donderdag is het Raadhuisplein in opgeleverd, klaar voor verdere inhuizing.

Er zijn 12 woningen ontwikkeld voor Stichting Philadelphia Zorg. Het gaat om zorgwoningen die Philadelphia gebruikt voor haar eigen doelgroep, mensen, zowel jong als oud met een verstandelijke beperking. Zij hebben allemaal hun eigen appartement met eigen slaapkamer en sanitair. De jongeren worden begeleid richting zelfstandig wonen of een andere beschermde woonvorm. Daarnaast is er een dagbestedingsruimte.

Op de 1e en 2e etage zijn 31 huurwoningen ontwikkeld voor het midden-en hogere segment. Met deze invulling wil de gemeente Waddinxveen het gebied rondom het oude gemeentehuis een kwaliteitsimpuls geven. Een woon-zorggebouw waar mensen aandacht hebben voor elkaar

De essentie voor het creëren van dit woon-zorg gebouw is gebaseerd op een krachtige visie die er bij de betrokken partijen leefde. Samen leven, samen gezond en samen ontmoeten. Het initiatief om dit centrum te ontwikkelen kwam vanuit Zenzo en Lithos. Samen met zorgverlener Philadelphia, Kerckebosch, Weis Vastgoedmanagement en architect Egbert van Dijk heeft dit geleid tot een omgeving waar mensen aandacht hebben voor elkaar.