Van alles te doen in de Kroon…

by redactie on 1 november 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Romantische film in De Kroon
De romantische en aangrijpende film Un amour impossible speelt woensdagavond 13 november in Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein te Waddinxveen. De film vertelt het verhaal van Rachel (Virginie Efira), die in het Frankrijk van de jaren 50 werkzaam is als eenvoudige typiste wanneer ze Philippe (Niels Schneider) ontmoet, een charmante intellectueel van gegoede komaf. Ze worden verliefd en krijgen al snel een dochter, Chantal (Jehnny Beth).

Philippe weigert onder druk van zijn familie beneden zijn stand te trouwen, waardoor Rachel hun dochter alleen moet opvoeden. Jarenlang strijdt ze ervoor om Chantal door haar Philippe erkend te krijgen. Wanneer hij na meer dan tien jaar eindelijk toegeeft, besluit hij tegelijkertijd om zich zijn vaderrol meer toe te eigenen – met voor alle betrokkenen onvoorziene en ingrijpende gevolgen.
De film begint om kwart over acht en de toegangsprijs is zeven euro.

Marjolijn van Kooten: Ongestoord in De Kroon
Zelfs de psychiater wil zaterdag 16 november niet gestoord worden in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Dan komt Marjolijn van Kooten langs voor een try-out van haar nieuwe programma.
Het publiek ontvangt het psychiatrisch cabaret van Marjolijn van Kooten buitengewoon goed. Tussen de lachbuien door voelt haar publiek zich getroost en verbonden door haar relativerende humor en ontroerende liedteksten.

Na het succes van de theatervoorstellingen Geen paniek en Ik zie de bui al hangen is er nu Ongestoord, alweer boordevol zwarte humor. Wat blijft er van je over als je geen patiënt meer bent? Wat is dan je identiteit? Ben je dan…eh…normaal? Wat is dat eigenlijk, normaal zijn? Het gaat nu al een paar jaar zó goed met Marjolijn, dat het bijna eng wordt. Maar ja, de humor zit toch vaak in tragiek en ellende. Dus kom maar op met die tegenslag; met de moed der wanhoop zet Van Kooten haar hangende schouders eronder en maakt er denderende grappen over. Want humor blijkt nog altijd het beste medicijn. En Van Kooten heeft de lach aan haar kont hangen! Deze avond is honderd procent anti-depressief. Bijwerkingen zijn er wel: lachstuipen en troost. Je knapt er echt van op. De voorstelling begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 18,50 euro, inclusief pauzedrankje.

Muziekcafé in De Kroon
Een wel heel bijzonder muziekcafé op zondagmiddag 17 november vanaf drie uur ’s middags in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen: Yorick van Norden en zijn band Jester treden op.
Weinig albums van vaderlandse bodem zijn het afgelopen jaar zo goed ontvangen als Yorick van Norden’s The Jester. Zo repte OOR over ‘de perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk’ en noemde de Volkskrant het album ‘zo aanstekelijk dat je de nieuwe Paul McCartney er gerust even voor laat liggen’. In december 2018 volgde de ultieme beloning met een Edison-nominatie in de categorie ‘alternative’.

he Jester is het tweede album van Yorick van Norden. Het is vernoemd naar de hofnar uit Shakespeares Hamlet. Die heette ook Yorick. Het album The Jester staat vol van op de sixties en seventies geënte tijdloze pop, een waar feest van melodieën en tekst.

Sinds in 2015 zijn eerste soloalbum Happy Hunting Ground verscheen, heeft Yorick bepaald niet stilgezeten. Hij is regelmatig onderdeel van allerlei muziekprojecten zoals het Beach Boys tribute, daarnaast treedt hij samen met Anne Soldaat op met het project Unsung Heroes die nummers als ode speelt van de te vroeg overleden muziekhelden. Yorick is regelmatig te horen en te zien bij radio- en tv-programma’s.

Op 3 december 2017 speelde Yorick al solo in De Kroon. Nu zal hij samen met zijn band optreden. Hierin spelen Maarten Kooijman (Johan), Danny van Tiggele (Mister and Mississippi), Paul Bond en Wouter Tol (Dandelion). De toegang tot dit bijzondere muziekcafé kost 17,50 euro, inclusief pauzedrankje en ticket fee.