Pianiste Nino Gvetadze met het Arosa trio bij ReeuwijkKlassiek in De Brug…

by redactie on 18 oktober 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Precies twee jaar geleden speelde de uit Georgië afkomstige Nino Gvetadze in Reeuwijk voor een volle en razend enthousiaste zaal. Zij is een van Nederlands bekendste pianisten. Nino Gvetadze heeft 5 cd’s op haar naam, speelt regelmatig in het Concertgebouw en was afgelopen zomer Artistiek Directeur van het Naarden International Piano Festival. Haar laatste cd kreeg het maximum van 5 sterren in de Volkskrant.

Op vrijdag 1 november om 20.15 uur speelt zij samen met haar collega’s van het Arosa trio bij ReeuwijkKlassiek in De Brug te Reeuwijk. Het Arosa trio bestaat uit Nino Gvetadze, piano, Frederieke Saeijs, viool en Maja Bogdanović, cello. Op het programma staat het prachtige en bekende “Dumky trio” van Antonin Dvorák. Het concert opent met een stuk van Sergei Rachmaninoff.

Alle drie leden van het Arosa trio, dat in 2009 is opgericht, hebben een eigen (solo)carrière. De van oorsprong Servische celliste Maja Bogdanović reist heel Europa rond om concerten te geven. De uit den Haag afkomstige violiste Frederike Saeijs is professor aan een Universiteit in Madrid. Zij speelt op een Petrus Guarneri viool uit Venetië (1725).

Online voorverkoop toegangskaarten zie www.reeuwijkklassiek.nl  Kaarten ook aan de zaal.