Groot Dictee in de Bibliotheek…

by redactie on 14 oktober 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Op zaterdag 2 november zendt NPO 1 het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2019 uit. De Bibliotheek De Groene Venen sluit dit jaar aan op maar liefst 3 vestigingen, Bodegraven, Waddinxveen en Zuidplas en biedt u de mogelijkheid om deel te nemen aan het Groot Dictee. Voor het regionale Groot Dictee der Nederlandse Taal worden inwoners, college- & raadsleden, redactieleden, onderwijzers, medewerkers en (Taal) vrijwilligers uitgenodigd om mee te schrijven. Als we groepen kunnen samenstellen om er een competitie element in te brengen zullen we dat zeker doen!

Ook dit jaar schrijft Wim Daniëls het Dictee, dat live op Radio 1 wordt uitgezonden. Als schrijver en taalkundige zorgt hij voor tekst die betrekking heeft op het nieuws van 2019. Frits Spits presenteert en oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet leest voor.

De uitzending vindt live plaats vanuit de Bibliotheek in de Broederenkerk in Zutphen. Bibliotheken in het land zijn uitgenodigd om hierbij aan te sluiten. Het Groot Dictee vindt plaats op zaterdag 2 november 2019 van 10.45 tot ca. 13.00 uur. De koffie en thee staat klaar in de Theaterzaal, Cultuurhuys de Kroon, Gouweplein 1 te Waddinxveen. Aansluitend aan het Dictee maakt de jury de winnaar(s) bekend.

Deelnemen is gratis. Aanmelden is noodzakelijk! Om deelnemer te zijn aan het Groot Dictee doet u dat uiterlijk 28 oktober a.s. op onze website. Voor meer informatie en / of aanmelden: www.bibliotheekdegroenevenen.nl of per email: info@bibliotheekdegroenevenen.nl,