Cultuurhuys De Kroon…

by redactie on 30 september 2019

in Waddinxveen

De Kroon draait ontroerende film

In Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen draait op donderdagmiddag 3 oktober de film Edie. Het is het verhaal van de 83-jarige Edith Moore, gespeeld door Sheila Hancock, een bittere, eigenwijze Engelse dame. Na de dood van haar dominante man George en door de steeds slechter wordende relatie met haar dochter, besluit ze haar jeugddroom na te jagen. Ze vertrekt halsoverkop naar de Schotse Hooglanden om daar een berg te beklimmen. Onderweg ontmoet ze Jonny (Kevin Guthrie), een jonge man die haar helpt met het aanschaffen van de juiste uitrusting en die haar traint om de berg te kunnen beklimmen. Ze kletsen, ruziën, maken lol en onthullen steeds meer over hun leven aan elkaar. De film begint om 14 uur en een toegangskaartje kost 7 euro, inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Brabants cabaret-talent in De Kroon

Nabil Aoulad Ayad treedt zaterdag 5 oktober op in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. ‘En weer een toptalent uit Brabant’. Zo luidt de titel van de lovende recensie die Nabil ontving voor zijn tweede avondvullende voorstelling Monopoly. Geld. We kunnen niet meer zonder. Maar maakt geld ons gelukkig, gemeen, gemakzuchtig of gewoon gek? Maak kennis met Nabil. Deze talentvolle en veelzijdige theatermaker komt in zijn tweede programma tot de kern. Deze Brabantse drop-out uit een bijstandsgezin, leidt het publiek over de straten van Monopoly langs de wijze lessen van zijn moeder. In zijn eigen Monopoly van pianospel, stand-up, zang en typetjes vertelt hij een prachtig verhaal waarin zijn zwakte uiteindelijk zijn kracht is geworden. Pak je kans: je kan tenslotte je geld maar één keer uitgeven. Met een beetje geluk is het nog vrij parkeren ook! ‘Het is anderhalf uur trillen van genot. Monopoly is een ongelooflijk rijk programma’, schreeft de Theaterkrant. De voorstelling begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 18,50 inclusief pauzedrankje.

Ben Bedford in MuziekCafé De Kroon

De Amerikaanse singer/songwriter en componist Ben Bedford komt zondagmiddag 6 oktober naar Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. De afgelopen twee decennia heeft de 36-jarige Amerikaan in eigen land en ook in het neo-folkcircuit in ons land een behoorlijke cultstatus opgebouwd. Hij is een inspirerende en talentvolle verhalenverteller pur sang. Op zijn fraaie, nieuwe plaat The Hermit’s Spyglass neemt Bedford, samen met zijn metgezel Darwin de kat, de luisteraar mee op een betoverende reis door de eindeloze prairie. Geen plek voor ingewikkelde gedachten. Ben houdt het dan ook eenvoudig met fragiele, verhalende en instrumentale gitaarliedjes. Het muziekcafé gaat om 15 uur open en de toegangsprijs is 15 euro, inclusief pauzedrankje.