Eerste PROEF! smaakt naar meer…

by redactie on 26 september 2019

in Waddinxveen

Afgelopen zaterdag vond op het Parkeiland in de Waddinxveense nieuwbouwwijk Triangel de eerste editie van het festival PROEF! plaats. Rond de duizend bezoekers lieten zich het programma, de warme happen en gezonde snacks goed smaken. De optredens op het podium, sport en spel en de kinderactiviteiten vielen eveneens in de smaak. Foto’s en de ‘aftermovie’ van PROEF! zijn te vinden op www.facebook.com/meerinwaddinxveen/.

PROEF! is een initiatief van tien kerken in Waddinxveen. Hiermee wilden zij Waddinxveners verbinden door hen te trakteren op allerlei lekkers en een interactief programma aan te bieden dat gericht was om elkaar te ontmoeten. Niks moest en niksen mocht. En dat werd dan ook onder de stralende zon door velen gedaan. Er werd volop genoten. De opzet van de eerste PROEF! was ook daardoor geslaagd.

Een andere bedoeling van PROEF! was om zoveel mogelijk bezoekers te laten genieten van het eten en drinken. Daarvoor waren de kosten bewust laag gehouden. Alleen de pannenkoeken, patat en broodjes worst waren voor maar één euro te koop. De groentesnacks, de fruithappen, het ijs, de dranken en heel veel waren gratis omdat de kerken en een aantal bedrijven die hadden gesponsord. Wie dat wilde kon een fooi geven als tegemoetkoming in de kosten van PROEF!.

Her en der op het Parkeiland hadden allerlei Waddinxveense organisaties hun tenten opgeslagen. Daarin viel van alles te beleven; variërend van gezellige drukte tot en met heerlijke rust. Er werd onder meer gevoetbald, geknutseld, gevolleybald en geschminkt. Jeroen van den Berg gaf een spectaculaire poppenshow en Arjan Bennik en Gospelkoor LEEF! verzorgden de muzikale optredens. Met een ‘Sing-a-Long’ werd deze eerste editie van PROEF! feestelijk afgesloten.

PROEF! in Waddinxveen is onderdeel van de landelijke campagne Kerkproeverij. Zodoende organiseerden de kerken die bij PROEF! waren betrokken afgelopen zondag in en rond hun gebouw ook allerlei activiteiten. Een aantal bezoekers van PROEF! greep die gelegenheid aan om opnieuw of voor het eerst kennis te maken met de Bijbelse boodschap. Een boodschap waarvan iedereen ook tijdens het evenement op zaterdag heeft kunnen proeven.