Festival PROEF! op Parkeiland Triangel verbindt Waddinxveners…

by redactie on 17 september 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Het Parkeiland in de nieuwbouwwijk Triangel in Waddinxveen is op zaterdag 21 september van 14.00 tot 20.00 uur dé plek voor PROEF!; het festival waar je kunt proeven van lekkere snacks, sportieve spellen, live muziek, de gezellige sfeer en een leuk gesprek. PROEF! is een smakelijk initiatief van kerken voor alle Waddinxveners. Om bewoners met elkaar te verbinden. De toegang, de activiteiten, de koffie en heel veel meer zijn gratis. Alle info is te vinden op www.proefwaddinxveen.nl.

Op het programma staan veel activiteiten voor jong en oud(er). Zo kan er tussen 14.00 en 18.00 uur door de jongsten worden geknutseld, geschminkt en geproefd. Voor kinderen vanaf (ongeveer) groep 1 van de basisschool is er om 16.00 uur een gaaf poppentheater. Vanaf groep 5 kunnen kinderen al om 14.30 uur gaan survivallen in de jungle of een kussengevecht houden. Tieners kunnen vanaf 16.00 uur een toernooitje volleyballen op het ‘strand’ en voetballen op het speelveld.

Her en der op het Parkeiland hebben allerlei Waddinxveense organisaties hun tenten opgeslagen. Daarin valt van alles te beleven; variërend van gezellige drukte tot en met heerlijke rust. Op het podium worden diverse muzikale optredens verzorgd door onder meer Arjan Bennik en Gospelkoor LEEF!. Met de ‘Sing-a-Long met Impact’ wordt deze eerste editie van PROEF! feestelijk afgesloten. Ook het volledige programma staat op de website van PROEF!.

Tussendoor worden er vanuit foodtrucks en eettenten snacks voor 1 euro verkocht of gratis uitgedeeld. Er kan alleen contant, en bij voorkeur met gepast geld, worden betaald. Ook de koffie, thee en frisdranken zijn gratis of, voor wie dat wil, voor een fooitje verkrijgbaar. De organisatie van PROEF! verwacht veel publiek. Vandaar dat zij bezoekers adviseert om lopend of op de fiets naar het Parkeiland in de Triangel te komen.

Op de zondagochtend na PROEF! houden de meeste kerken in Waddinxveen een kerkproeverij. Zo’n ‘proeverij’ is een uitstekende gelegenheid voor wie naast verbinding zich wil gaan verdiepen in de meerwaarde van en in het leven. Of je nu wel, soms, ooit of nooit hebt geloofd, iedereen is van harte welkom om binnen te lopen en aan te schuiven. Niets moet. En niksen mag. Kijk op www.kerkproeverijwaddinxveen.nl welke ‘proeflokalen’ wanneer geopend zijn.