The Jigantics spelen folk in De Kroon…

by redactie on 16 september 2019

in Waddinxveen

Vier gedreven muzikanten vormen de band The Jigantics. Zij treden zaterdag 28 september op in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Eerder speelden zij al tijdens een uitverkocht zondagmiddag muziekcafé. Een veelzijdige Engelse band met een aanstekelijke mix van folk, rock, cajun en americana. Ze stappen moeiteloos over van stevige folkrock naar prachtige ballads en van voetstampers naar tranentrekkers. Instrumentale hoogstandjes wisselen af met harmony singing. Het repertoire omvat roots, blues, traditionals, country en meer.
The Jigantics hebben het vermogen om de kracht en energie van een vierkoppige band te combineren. In live-uitvoering dragen ze het publiek met zich mee op een reis. Het lijkt een voortdurende reis, want de band blijft alle opties verkennen die openstaan ​​voor hun multi-instrumentale samenstelling. Elk lid, inclusief drummer /percussionist Martin Fitzgibbon, draagt ​​ bij en leidt af en toe de vocalen. De instrumenten worden doorgegeven met Mark Cole die accordeon met mandoline afwisselt. Keith Thompson met zang, akoestische gitaren en blues harp en Sarah Kelly met zang en ukulele. Het optreden begint om kwart over acht en de toegangsprijs is vijftien euro, inclusief (pauze)drankje.