Sleutelpop…

by redactie on 5 september 2019

in Waddinxveen

Thomas Rikkers gaat Sleutelpop presenteren. Daarmee gaat hij ook zichzelf aankondigen. Rikkers is singer-songwriter en bassist bij Reino, die als derde optreedt. Verder is er een wijziging in het programma: VENHILL heeft wegens gezondheidsredenen alle optredens komende maanden afgeblazen. Als steunbetuiging trapt CooCoo Sleutelpop 2019 af met een tribute aan VENHILL.

“Thomas Rikkers is een goede spreker, vlot, spontaan en weet er altijd een feestje van te maken”, meent organisator Stijn Donders. Rikkers: “Behalve dat ik met Reino een paar lekkere bangers ga spelen, waaronder onze nieuwste release Fiesta Settlement, heb ik ongelofelijk veel zin om Sleutelpop te presenteren. Dus neem je oma, tante, oom, achterneef en verloren zoons mee, want dit wordt een knalfuif van jewelste.”

Wervelwind van jonge headliners
Het programma van Sleutelpop op zaterdag 14 september aanstaande in de Passage in Waddinxveen heeft een indrukwekkende line-up van artiesten die al op een stevige fan base kunnen rekenen en op het punt staan door te breken.

Om 16.00 uur trapt CooCoo stevig af met een tribute aan VENHILL, een rauwe waas van trippy sounds en scherpe Grunge-punk Riffs. Om daarna totaal los te gaan met hun eigen alternatieve punk-rock. Gevolgd door Reino die je onderdompelt in een bitterzoete cocktail van energieke, melancholische en positieve pop met een vleugje elektronica. Gevolgd door SpeakEasy die iedereen omver blaast met een harde, hete rock ‘n roll met moderne twist. PEER dendert door met een energieke Indierock met aanstekelijke Britpop. Last but not least: Life’s Electric met hun intense combinatie van rauwe rock, metal en pop met donderende gitaren en emotionele lyrics! Een muzikale rollercoaster met deze frisse wervelwind van jonge headliners.

Sleutelpop 2019 is gratis!
Gratis? “We willen Sleutelpop laagdrempelig houden”, zegt Donders, “zodat het toegankelijk is voor iedereen. Sleutelpop is ondergebracht in een stichting. We hebben geen winstoogmerk, maar kiezen voor kleinschaligheid en kwaliteit. We gaan hier iets bijzonders neerzetten. Iets waar we in geloven, waar onze passie ligt. Sleutelpop 2019 presenteert de muziek van een nieuwe generatie. Bands die hebben het podium al gedeeld met grote namen uit binnen- en buitenland en straks zelf de grote podia gaan bestormen, maar die je nu – hier in het Sleutelkwartier – nog 1x gratis kunt zien optreden.”

Over Sleutelpop
Sleutelpop 2019 brengt de muziekscene terug naar Waddinxveen en wordt hét muziekfestival voor aanstormend talent. Sleutelpop is gratis en hoopt een jaarlijkse terugkerend festival te zijn. Initiatiefnemers zijn Stijn Donders, die op 14 september aan de Passage in Waddinxveen ook officieel zijn opnamestudio Raiko Records opent, en Erik Kooiman van Popschool Waddinxveen.

Over Sleutelkwartier
Sleutelpop 2019 vindt plaats in het Sleutelkwartier, het gebied tussen Hefbrug en station in Waddinxveen, dat de komende jaren een stevige make over krijgt. Naast meer eenheid, samenhang en kwaliteit in de openbare ruimte en tussen de verschillende gebouwen, wil het Sleutelkwartier ook meer levendigheid en beleving. Sleutelkwartier wil inwoners prikkelen en uitdagen zelf met ideeën te komen die de beleving in het Sleutelkwartier vergroot. Wethouder mobiliteit, recreatie en samenlevingsparticipatie Kirsten Schippers: “We hopen met aanstekelijk enthousiasme een positieve flow op gang te brengen, waarbij ook ik graag verrast wordt door de positieve spin-off van de ontwikkelingen in het Sleutelkwartier. Dat is zeker het geval met Sleutelpop 2019!”