Opening nieuwe natuurspeelplek Gouwebos…

by redactie on 5 september 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Groenalliantie Midden-Holland heeft in de afgelopen jaren geïnvesteerd in haar natuurgebieden om de recreatiegebieden nog aantrekkelijker te maken. In het Gouwebos (zijde Waddinxveen) openden op woensdagochtend voorzitter Kees Oskam en bestuurslid Kirsten Schippers van Groenalliantie Midden-Holland samen met Rene Klein van de Provincie Zuid-Holland een nieuwe avontuurlijke speelplaats.

De nieuwe natuurspeelplek aangelegd speciaal voor kinderen. Hier worden kinderen uitgedaagd te spelen in een natuurlijke omgeving. Met een waterpomp op het strand en stapstenen in het water is er veel meer te beleven voor de kleintjes in het Gouwebos. Ook is een klimtoestel met een uitkijktoren en kabelbaan aangelegd. Om het water en de speeltoestellen staan meerdere picknickbanken en banken van boomstammen waarin insecten en vlinders zijn uitgezaagd.

Rondom de speelplek zijn de oevers in het bos ook hersteld. De beschoeiing van hout is weggehaald zodat een meer geleidelijke overgang ontstaat van land naar water. Deze natuurlijke oevers zijn zo aantrekkelijker voor insecten en vogels die er hun plek in zullen vinden. Voor de recreant zal dit ook de nodige extra beleving toevoegen aan een wandeling door het bos.

De ontwikkelingen in het Gouwebos zijn onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie, fase 1. De Kwaliteitsimpuls bestaat uit meerdere fasen en heeft als doel natuurgebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien. In het ene gebied volstaat een kleine opknapbeurt, elders staan aanzienlijke veranderingen op stapel. Groenalliantie Midden-Holland is eigenaar van de recreatiegebieden en opdrachtgever voor de Kwaliteitsimpuls. Een deel van het werk is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Staatsbosbeheer staat als beheerder van de recreatiegebieden aan de lat voor de uitvoering. We werken samen met gemeenten en andere partijen om projecten gezamenlijk te realiseren en/of te onderhouden.

Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen e.o. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.

Meer weten over de Kwaliteitsimpuls en alle projecten? Kijk dan op de website www.kwaliteitsimpulsgroenalliantie.nl