Je kan het en je doet het bij Vonk

by redactie on 5 september 2019

in Waddinxveen

Op 19 september start MuziekMix, een nieuwe cursus van 6 weken waarin kinderen van 8 tot 10 jaar in een klein groepje elke week met een ander instrument kennis maken. Er zijn genoeg instrumenten om iedereen goed te laten voelen wat het inhoudt om dwarsfluit, keyboard of piano, (bas-)gitaar, saxofoon of klarinet te leren spelen, of om lekker te drummen. Is je kind jonger maar zit er duidelijk al muziek in? Vanaf nu kunnen ook kleuters een muziekinstrument leren bespelen. In 10 weken gaan ze in de cursus KleuterInstrument aan de slag met een echte instrument, zoals piano/keyboard, (achtste) violen of ukulele. En omdat je op die leeftijd nog niet zeker weet of het instrument aanslaat krijg je een gratis huurinstrument mee naar huis. Voor kinderen die zingender- en spelenderwijs de eerste beginselen van muziek onder de knie willen krijgen is er BasisMuziek, vanaf vrijdag 20 september (16.45 – 17.30). In 10 lessen leren kinderen van 6 t/m 8 jaar de basis van het notenschrift, en wordt er heel veel gezongen en samen muziek gemaakt op verschillende instrumenten. Kleintjes tussen 9 maanden en 4 jaar komen samen met hun ouder of oppas naar de cursus Muziek op schoot. De eerste lescyclus van 6 weken is net op dinsdagochtend 10 september begonnen, instappen kan alsnog. Muziek op schoot start ook op woensdag 2 oktober, dan in een tweewekelijks ritme. Meer informatie en inschrijven via www.stichtingvonk.nl. En kom vooral op zaterdag 14 september langs tijdens WadCultureel, met gratis workshops en proeflessen.