Sleutelpop 2019…

by redactie on 11 juli 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Zaterdag 14 september aanstaande is de eerste editie van Sleutelpop in de Passage in Waddinxveen. “Sleutelpop wordt hét muziekfestival voor aanstormend talent en brengt de muziekscene terug naar Waddinxveen”, zegt Stijn Donders, programmadirecteur Sleutelpop en samen met Erik Kooijman van Popschool Waddinxveen de initiatiefnemers van Sleutelpop.

Sleutelpop in de Passage valt samen met de officiële opening van Studio Raiko, de opnamestudio van Donders gevestigd onder hetzelfde dak als Popschool Waddinxveen. “We willen groots uitpakken. Pal voor de deur komt een open air podium en achter de schermen werken we nu hard aan een indrukwekkende line-up van artiesten die al op een stevige fan base kunnen rekenen en op het punt staan door te breken.”

Kooijman: “En die kun je hier dus nog gewoon zien. We hopen natuurlijk dat Sleutelpop uitgroeit tot een legendarisch muziekfestival dat jaarlijks terugkeert, zodat bezoekers van Sleutelpop 2019 later kunnen vertellen dat ze nog bij de eerste editie zijn geweest.”

Sleutelpop 2019 is onderdeel van WadCultureel, is gratis en begint om 16.00 uur.

Sleutelpop 2019 vindt plaats in het Sleutelkwartier, het gebied tussen Hefbrug en station in Waddinxveen, dat de komende jaren een stevige make over krijgt. Naast meer eenheid, samenhang en kwaliteit in de openbare ruimte en tussen de verschillende gebouwen, wil het Sleutelkwartier ook meer levendigheid en beleving. Sleutelkwartier wil inwoners prikkelen en uitdagen zelf met ideeën te komen die de beleving in het Sleutelkwartier vergroot. Wethouder mobiliteit, recreatie en samenlevingsparticipatie Kirsten Schippers: “We hopen met aanstekelijk enthousiasme een positieve flow op gang te brengen, waarbij ook ik graag verrast wordt door de positieve spin-off van de ontwikkelingen in het Sleutelkwartier. Dat is zeker het geval met Sleutelpop 2019!”