Summertime bij Vonk…

by redactie on 1 juli 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Kwam het door het mooie weer en de beloofde koelte in de theaterzaal van de Kroon? Of door de uitnodigende titel van het concert? Hoe dan ook: de zaal van de Kroon zat bomvol enthousiaste luisteraars wiens komst grif beloond werd met inderdaad koelte en zomerse muziek. Al in de foyer werd het publiek verwelkomd door swingende Octavian aan de vleugel. Nog maar 8 jaar oud is hij met ingang van het komende schooljaar al toegelaten aan het Koninklijke Conservatorium van Den Haag. Het programma in de zaal begon met de sidderende zomerklanken van Vivaldi, in een sublieme bewerking door docente/violiste Annemarie van Prooijen voor al haar vioolleerlingen: zelfs de jongste beginners kregen daarin al een rol toebedeeld. Gedurende de avond werd het publiek door presentatrice Alie Jongenburger meegenomen door alle stijlen en tijden, van Bach tot Avicii, waarbij alle instrumenten aan bod kwamen. Summertime van George Gershwin mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken – de hele zaal kon na de inspirerende instructie van zangdocente/singer/songwriter Natalie Merfort dit prachtige nummer zelfs tweestemmig zingen. Opgeladen, blij, voldaan – iedereen nam zo zijn eigen stukje van de zomer mee naar huis.

Foto: PR Vonk