Bible Art-expositie in Gouwekerk Gouda wegens succes verlengd…

by redactie on 18 juni 2019

in Ingezonden berichten,Regio

De expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall in de Gouwekerk te Gouda wordt met één maand verlengd. Wegens het succes is besloten de tentoonstelling tot zondag 28 juli te laten doorgaan. In eerste instantie zou de expositie op 30 juni eindigen. Dat meldt organisator White House Development.

De expositie kan sinds de start in april op overweldigende belangstelling rekenen van het publiek. In totaal hebben ruim 5200 mensen de expositie bezocht. ‘We hebben enorm veel positieve reacties gekregen van bezoekers,’ aldus Martin Rietveld van White House Development. ‘Mensen van binnen en buiten Gouda zijn unaniem onder de indruk van de collectie en de schitterende locatie. De combinatie is perfect.’

De komende periode staan nog diverse activiteiten op de agenda. Op zondag 23 juni kunnen bezoekers tussen 14.30 uur en 18 uur genieten van het ‘zondagmiddaggevoel’ van de Oekraïense violiste Juliya Belyanevich en de Nederlandse harpiste Carina Backhuijs.

Op zaterdag 29 juni organiseert Sketchcrawl Gouda de 30ste sketchcrawl. Deze is tussen 12 en 17 uur vrij toegankelijk voor iedereen met een schetsboekje en tekengerei. Meer informatie op http://sketchcrawlgouda.blogspot.nl

Elke zaterdagmiddag kunnen bezoekers de tentoonstelling combineren met een historische stadswandeling door Gouda. Aansluitend kunnen ze de kerk beklimmen tot ‘boven de gewelven’.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor ‘Stadswandeling naar Dalí en Chagall’ bij de VVV in de Waag (Markt 35) of via info@welkomingouda.nl. De wandeling duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Uiterste aanmeldmogelijkheid is op de dag zelf tot 12.00 uur. Kosten bedragen € 10,- per persoon.

De expositie Bible Art: Van Dali tot Chagall is open van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 uur t/m 18:00 uur. Op zondag is de kerk van 12:00 tot 18:00 uur geopend. Op maandagen is de expositie gesloten.

De expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall is een initiatief van projectontwikkelaar White House Development en de eigenaar van de Gouwekerk. Het is een zorgvuldige samenstelling van bijbelse kunstwerken uit de gevarieerde privécollectie van de Duitse arts Heinz Ess. Naast de werken van Dalí en Chagall bevat de expositie creaties van de Franse kunstenaars Gustave Doré en Gottfried Engelmann én de Duitse schilder en graficus Otto Dix. Ook werken uit het project ‘Esther’ van de Goudse kunstenaar Jan van Lokhorst worden tentoongesteld. Meer info op https://gouwekerk.com.