Tipsy Patrón wint Miss Travestie Groene Hart 2019…

by redactie on 17 juni 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Foto copyright Sandra Zeilstra.

Zaterdag 15 juni 2019 vond in Gouda onder organisatie van Gouda Roze de 2e editie van Miss Travestie Groene Hart plaats. De winnares plaatst zich voor de finale van Miss Travestie Holland 2019. De verkiezing, in een uitverkochte Le Patapouf in Gouda, werd gehost door Amy Astoria. De kandidaten werden beoordeeld door Miss Travestie Holland 2018 Chrystal Conners, Miss Travestie Groene Hart 2018 Victoria Vyper, en de eigenaresse van het Gouds Cafeetje Heeeurlijk Lizette Oudijk.

Na een spannende wedstrijd waarin 6 kandidaten het tegen elkaar op hebben genomen, is uiteindelijk de winnares bekend gemaakt.
De avond begon met een algemene voorstel/catwalk ronde. Dit was de eerste mogelijkheid voor de kandidaten om zich te presenteren aan de jury en het publiek. Na de eerste ronde, een themaronde “Diamonds”, werd al duidelijk dat de kandidaten aan elkaar gewaagd zouden zijn en dat het niveau zeer hoog lag! Met een tweede ronde kregen de kandidaten de kans om nog eenmaal indruk te maken op de jury. En dat hebben zij gedaan!

Met een verschil van slechts 2 punten, 179,5 tegenover 177,5, is de 21-jarige Miss Tipsy Patrón de winnares geworden. De Goudse Patsy Prozac heeft met een behaalde tweede plaats een wildcard van de organisatie van Miss Travestie Holland ontvangen. Ook Patsy zien we dus terug tijdens de landelijke finale, 20 oktober in Rotterdam. De uit Krimpen aan den Lek afkomstige Ruxy Bonaparte maakt het podium met een derde plaats compleet.

1e plaats: Tipsy Patrón (naar finale Miss Travestie Holland)
2e plaats: Patsy Prozac (wildcard Miss Travestie Holland)
3e plaats: Ruxy Bonaparte