Lezing door ds. Carel ter Linden…

by redactie on 6 mei 2019

in Waddinxveen

Misschien ooit wel een van de meest bekende dominees van Nederland, komt naar Waddinxveen om een lezing over zijn nieuwste boek Bijbelse miniaturen te geven.

De voormalige hofpredikant komt op maandagavond 13 mei naar de Ontmoetingskerk, Groensvoorde 3. De avond start om 20.00 uur.
Kaartjes voor deze lezing zijn voor € 5,- te koop bij boekhandel Burger en voor aanvang bij de deur van de Ontmoetingskerk.

Bijbelse verhalen zijn van grote invloed geweest op onze cultuur; meer dan veel mensen beseffen. Zij zijn niet het exclusieve bezit van de kerk maar behoren tot het cultureel erfgoed van onze samenleving. In Bijbelse Miniaturen laat Ter Linden op een boeiende en verrassende manier de verborgen boodschappen zien van deze oude verhalen, die hun betekenis voor ons leven en de wereld van vandaag nergens verloren hebben. Bijbelse verhalen zijn geen verslagen van bepaalde gebeurtenissen. Zij bevatten verborgen boodschappen in verhaalvorm, waarmee men elkaar in het oude Israël in moeilijke tijden bemoedigde. Het zijn bouwstenen voor het leven, die vaders en moeders aan hun kinderen meegaven.

Na de lezing zal er gelegenheid zijn om vragen te stellen. In de hal van de kerk zal een boekenstand aanwezig zijn van boekhandel Burger. Ds. Ter Linden is ook bereid om boeken te signeren