Prachtige kerkmuziek bij Toonkunst Gouda…

by redactie on 2 mei 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Het nu ruim 100-jarige Toonkunst Gouda geeft op vrijdag 17 mei 2019 het eerste concert onder leiding van de nieuwe dirigent, Gilles Michels. Op het programma staat een aantal fraaie werken uit de wereld van de internationale kerkmuziek: werken van Felix Mendelssohn-Bartholdy, van Leoš Janáček, van Ralph Vaughan Williams en van John Rutter. Van deze laatste zal zijn imposante Requiem worden uitgevoerd. Als solisten werken mee: sopraan Bepke Keersmaekers en tenor Sebastian Brouwer. Voor het eerst werkt het koor deze avond ook samen met de nieuwe organist van de Sint Jan, Gerben Budding, die ook een solowerk van Mendelssohn zal spelen. Verder is de begeleiding in vertrouwde handen van het Holland Kamer Orkest.

Het concert zal worden gegeven in het koorgedeelte van de Goudse Sint-Jan en vangt aan om 20.00 uur.

Kaartverkoop: via www.toonkunstgouda.nl (waar ook betaald kan worden met de podium cadeaukaart), bij de boekhandels Verkaaik (Lange Tiendeweg), Smit aan de Korte Tiendeweg, Van den Tooren (Willem en Marialaan), The Read Shop (Winkelcentrum Bloemendaal) en bij de kassa van de Goudse Sint-Jan.