Rouwcafé stichting Boek en Troost…

by redactie on 29 april 2019

in Ingezonden berichten,Regio

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 19 mei a.s. van 15.00-17.00 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda.

“Rouwen mannen anders dan vrouwen?”

We horen vaak dat mannen anders omgaan met verlies dan vrouwen. Mannen willen graag dingen doen en oplossen. Ze willen de situatie onder controle krijgen en houden. Vrouwen voelen zich er beter bij als er over de problemen, over het verlies, gesproken kan worden. Voor hen is het belangrijk om de emoties te kunnen uiten en daar woorden voor te vinden.

Of het zo zwart-wit is onderzoeken we tijdens dit rouwcafé. Kosten: €5,00 incl. consumpties. Aanmelden: info@boek-en-troost.nl

Boek en Troost wil ondersteuning bieden en een platform zijn om de confrontatie met rouw en verlies bespreekbaar en hanteerbaar te maken, voor betrokkenen en hun omgeving . Door ontmoeting en lotgenotencontact kan voor betrokkenen perspectief voor herstel ontstaan.

Boek en Troost organiseert verspreid door Gouda diverse activiteiten voor nabestaanden.We organiseren iedere derde zondag van de maand een Rouwcafé met een steeds wisselend thema. Na een korte inleiding kun je met lotgenoten in ontspannen sfeer ervaringen uitwisselen en (h)erkenning vinden. Nieuwe en vaste bezoekers zijn welkom. Ook kun je bij ons een boek inkijken of lenen voorafgaand aan het rouwcafe en tijdens onze activiteiten.