Haring happen met Dalí…

by redactie on 17 april 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Op dinsdag 25 juni wordt voor de negende keer de Goudse Haringparty georganiseerd. En dit jaar op een wel heel speciale locatie, te midden van de internationale expositie “Bible Art: van Chagall tot Dalí” in de Gouwekerk.

De nieuwe locatie is geheel in lijn met één van de oorspronkelijke doelstellingen van het netwerkevent; zakelijk Gouda laten zien hoeveel bijzonders deze stad te bieden heeft. “Na het Museumcafé, de Sint-Janskerk, Museum Gouda, het Weeshuis en de Vroesentuin is dit een prachtige Goudse parel om toe te voegen aan ons lijstje,” zegt mede-initiatiefnemer Remko van der Hammen van Organisatieburo Grand Canyon. “De expositie die vanaf 18 april tot eind juni in de kerk te bewonderen is, maakt het nog specialer. Hiermee bieden we onze gasten een unieke kans.”

De expositie betreft een exclusieve samenstelling van ruim 250 litho’s, gravures, tekeningen en artefacts van onder andere Salvador Dalí en Marc Chagall. De expositie is een initiatief van de eigenaar van de Gouwekerk en White House Development. “De expositie is zelden internationaal tentoongesteld en komt slechts eenmalig naar Nederland,” aldus eventcoördinator Paul Koster. “Het is een zorgvuldige samenstelling uit de gevarieerde privécollectie van de Duitse arts Heinz Ess, een verwoed kunstliefhebber uit Daleiden.” Naast de werken van Dalí en Chagall bevat de expositie creaties van de Franse kunstenaars Gustave Doré en Gottfried Engelmann én de Duitse schilder en graficus Otto Dix. De expositie is extra bijzonder omdat het een eerbetoon is aan de kernwaarden en het oorspronkelijke doel van de Gouwekerk.

De Goudse Haringparty is niet meer weg te denken uit het Goudse bedrijfsleven. Elk jaar kijken de Goudse ondernemers uit naar het informele netwerkevent, dat branche-exclusiviteit biedt aan haar deelnemers. Onder het genot van verse Hollandse Nieuwe, met zorg bereide hapjes en een verfrissend drankje, worden vertrouwde banden weer aangehaald en nieuwe zakelijke relaties geboren.