Denken over Vergeving…

by redactie on 16 april 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De vraag die je daarbij kan stellen is: “Valt er nog iets te vergeven tussen ons en de vroegere onderdrukker?”

Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid organiseert daarom onder leiding van de Rotterdamse praktisch filosoof Dick van Hennik (van de Filosofische Praktijk Berkelstraat), een middag over vergeving in de Doopsgezinde Kerk te Rotterdam, Noordmolenwerf 1. Met behulp van de socratische methode onderzoeken we met elkaar wat vergeving betekent. Hierbij kan je jouw eigen verhaal aandragen of je laten inspireren door de tentoonstelling “Vergeven en Verzoenen” in de kerk.

De filosofische bijeenkomst begint om 12.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden is gewenst i.v.m. het beperkte aantal plaatsen. De tentoonstelling “Vergeven en Verzoenen” is open van 10 tot 14.00 uur.

Aanmelden kan op: info@vredesmuseum.nl. o.v.v. socratisch gesprek op 4 mei.