Bouncers Heren 20 en Jongens 18 1 kampioen…

by redactie on 1 april 2019

in Ingezonden berichten,Sport

Dat ze kampioen zouden worden was wel zo goed als zeker, maar er moest natuurlijk eerst wel gewonnen worden. En dat gebeurde afgelopen zaterdag. Bouncers Heren 20 boekte vrijdagavond in De Duikelaar een ruime 94-40 overwinning op het bezoekende Flax Field Fighters 1 uit Hendrik Ido Ambacht. Daarmee is de ploeg onbereikbaar voor de concurrentie en kon de kampioensvlag worden gehesen. In Delft deed Bouncers Jongens 18 1 tegen DAS 1 hetzelfde, al was het verschil hier met 47-68 iets minder groot. Bouncers Jongens 14 1 bleef ook in wedstrijd nummer 17 ongeslagen. In Hoofddorp werd BV Hoofddorp 1 ruim verslagen met 52-129. Komend weekend kan Bouncers Jongens 14 1 kampioen worden.

Bouncers Heren 20 begon vrijdagavond in De Duikelaar met 25-9 in het eerste kwart voortvarend aan de kampioenswedstrijd tegen Flax Field Fighters 1. Ook in de overige kwarten kwamen de bezoekers er niet aan te pas en via een 41-21 ruststand werd een ruime 94-40 overwinning binnengehaald en daarmee ook het kampioenschap. Pascal Kuipers was goed voor 26 punten. Bouncers Heren 2 nam na de winst, 74-42, op het bezoekende Punch 4 uit Delft wat verder afstand van de onderste regionen. De overwinning kwam via een 34-24 ruststand geen moment in gevaar. Joep van den Meiracker was topscoorder met 17 punten. Voor Bouncers Jongens 12 1 was het een druk weekend. Vrijdagavond trad de ploeg aan tegen Utrechtball 1 en zaterdag was de nummer twee Basketbal Academie Limburg 1 de tegenstander. De wedstrijd van vrijdagavond kende een spannend verloop met een wisselende score. Zo won Bouncers het eerste kwart met 19-14, maar stonden de bezoekers bij rust op voorsprong, 33-36. In het vierde kwart liep Bouncers verder uit, maar liet men Utrechtball nog dichtbij komen door in de laatste vier minuten niet meer te scoren, 66-61. Jordan de Miranda scoorde 23 punten. Zaterdag kon Bouncers Jongens 12 1 tot aan de rust, 38-46, de bezoekers uit Limburg goed bijhouden, maar kwam de ploeg in de tweede helft tekort en verloor met 65-106. Sjors Hümmels scoorde 23 punten.

Bouncers Jongens 14 2 kon het niet bolwerken tegen het bezoekende HBV The Jumpers uit Den Haag en verloor met 57-93. Ook in wedstrijd nummer 3 tegen Zoebas 1 was de winst voor Bouncers Jongens 16 2. Een sterk tweede kwart bracht de thuisploeg bij rust op voorsprong, 38-19. In de tweede helft konden de bezoekers echter nog aardig in de buurt komen, mede omdat Bouncers in de laatste vier minuten van de wedstrijd slechts drie punten scoorde, 63-57. Tony Cicilia scoorde 17 punten.