Jongens 16 1 Bouncers Basketball kampioen…

by redactie on 26 maart 2019

in Sport

Het in de landelijke tweede Divisie A debuterende Bouncers Jongens 16 1 zette zaterdag in Groningen een prima prestatie neer, door de nummer twee BV Groningen 1 te verslaan met 53-74. Door dit resultaat, met acht punten voorsprong en nog drie wedstrijden te gaan, is de ploeg onbereikbaar voor de concurrentie en kon in Groningen meteen het kampioenschap worden gevierd.

Een verre reis en de gedachte dat bij winst op BV Groningen 1 het kampioenschap binnen zou zijn. Dat waren afgelopen zaterdag de ingrediënten voor Bouncers Jongens 16 1. De opening in sporthal Oude ALO was voor de thuisploeg, maar kwam Bouncers in de derde minuut op voorsprong om het eerste kwart te winnen met 11-17. Ook het tweede kwart was voor Bouncers, maar echt uitlopen kon de ploeg van trainer/coach Ben Ponsioen niet. Rust 24-32. In het derde kwart sloeg Bouncers echter het beslissende gat, gaf verdedigend weinig weg, scoorde 21 punten en dat leverde bij het ingaan van het vierde kwart een voorsprong van 35-53. In het vierde kwart hielden de ploegen qua score elkaar in evenwicht, maar was de winst duidelijk voor Bouncers, 53-74. Een uitstekende teamprestatie door een prima verdediging en een goede verdeling van de score met een groot aandeel daarin van de ‘bank’. Tobias van Steenis was topscoorder met 28 punten. Debuteren en met tot nu toe slechts één wedstrijd verloren en gelijk kampioen worden. Een geweldige prestatie. Komende zaterdag omstreeks 17.30 u zal de ploeg in sporthal Gouda De Mammoet worden gehuldigd.